Emil Boc avertizează: „Din primăvară, Clujul devine un șantier”

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Șoferii clujeni pot începe pregătirea psihologică pentru perioada infernală anunțată de Emil Boc, care a declarat că municipiul Cluj-Napoca va deveni un adevărat șantier de îndată ce sezonul de primăvară va începe în mod oficial. Astfel, mai multe poduri din oraș vor fi modernizate, aceste lucrări desfășurându-se în paralel cu proiectul de modernizare a căilor de acces în zona industrială a orașului.

Edilul șef al Muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat astăzi că pentru locuitori orașului va urma o perioadă cel puțin neplăcută, întrucât numeroase artere vor fi blocate circulației ca urmare a lucrărilor planificate de Primărie.

„Clujul va fi un șantier din primăvara acestui an. Îmi cer scuze clujenilor pentru disconfortul pe care clujenii îl vor resimți 3-6 luni. Este însă nevoie de aceste lucrări pentru ca oamenii să fie în siguranță și nu avem situații neplăcute”, a delcarat Emil Boc.

Lucrările care vor costa municipalitatea cel mai mult vor fi cele la Podul Traian și cele la pasarela pietonală peste Someș din cartierul Grigorescu, cunoscut și ca „Podul Albastru”.

„Vom intra în Consiliul Local cu aprobarea indicatorilor tehnico economici. Valoarea estimată pentru lucrările la Podul Traian este de 1, 7 milioane de euro. Va dura 6 luni, va avea  două benzi de circulație pe sens, bandă pentru bicicliști 1, 6 metri pe ambele sensuri și trotuare pietonale de 2, 25-3, 5 metri lățime. În timpul lucrărilor circulația rutieră  va fi închisă dar va fi permisă cea pietonală. După aprobare demarăm celelalte proceduri legale pentur a face licitația în acest an.

În primăvara acestui an va începe reabilitarea mai multor poduri prin accesarea de fonduri europene, dar și proiectul de reabilitare a tramei stradale. Proiectul de reabilitare nu a fost contestat, ceea ce înseamnă că începând de astăzi poate fi semnat. Podurile care vor fi modernizate sunt: Podulul Plopilor, Podul Horea peste Someşul Mic, Podul Oaşului peste Valea Chintăului și Podul de pe strada Oaşului peste râul Nadăş. Aceste lucrări vor fi corelate cu proiectul modernizării tramei stradale, dacă acesta nu va fi contestat vineri (n.r 14 februarie 2014). Valoarea investiției este de 6, 2 milioane de lei fără TVA”,  a explicat Emil Boc.

Nu mai puțin de 400 de mii de euro va costa pasarela pietonală peste Someș, din cartierul Grigorescu. Aceasta va construită de la 0, întrucât cea existentă în prezent are probleme la structura de rezistență.

„Am decis să înlocuim complet pasarela pietonală din Grigorescu. Are probleme la fundație și trebuie înlocuită imediat. Ieri am semnat licitația care a desemnat câștigătoarea proiectării. Aceasta va avea 68 metri lungime și probabil va costa 400.000 de euro”, aproximează primarul.

 

1 Comentariu

  1. tobias lorand spune:

    podul din grigorescu s’a renovat in urma cu 2 ani. s’a vopsit,pus lumini,niste fiere in plus si gata. bani bine cheltuiti.ca un destept asa a hotarat. e plin de gauri ,stramt de numa da noi o revopsim si o tunam cu lumini.acuma dooooh, au realizat ca trebuie inlocuit

Postaţi un comentariu