Electric eco-friendly Festival. Telefoanele mobile, încarcate cu ajutorul energiei solare

Foto: http://www.electriccastle.ro/

Electric Castle Festival își deschide joi, 25 iunie, începând cu ora 10:00. Anul acesta organizatorii estimează că vor veni la Bonțida pe parcursul celor patru zile de festival peste 100 de mii de participanți. „Avem șase scene acum, suprafața festivalului a crescut foarte mult astfel încât să poată cuprindă diversitatea de activități propuse. Pe lângă cele 223 de concerte, pe întreaga durată a zilei avem activități foarte diverse, proiecții de filme, o zonă de fashion foarte interactivă, showcase de vyniluri, zone de relaxare unde pot fi găsite cărți și reviste, workshop-uri de industrie muzicală și nu doar. Pentru iubitorii de sport extrem, anul acesta avem cel mai mare traseu de Dirt amenajat vreodată în România (Dirt Redbull)”, a precizat Renate Roca-Rozenberg, Pr-ul evenimentului.

Citiți și: Ghidul petrecărețului. Tot ce trebuie să știi înainte de a ajunge la Electric Castle Festival

Primul lucru pe care orice participant ar trebui să-l facă este să-și descarce aplicația Electric Castle 2015. „Aplicația poate deveni cel mai bun prieten în festival, ea nu obosește niciodată și are o memorie excelentă”, explică Andi Vanca, PR Manager. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Iphone. Au fost tipărite peste 10 mii de broșuri cu informațiile esențiale despre festival, însă organizatorii recomandă aplicația ca o variantă eco și mai ușor accesibilă permanent.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Dacă în 2014, o componentă importantă în cadrul festivalului a fost dimensiunea eco, ediția a doua având drept slogan „Bigger. Stronger. Better” la care s-a adăugat Greener, ca un anajament pe termen lung de a reduce impactul negativ asupra mediului, anul acesta festivalul este mai eco-friendly ca niciodată. Există în continuare un Eco Point care va avea în mod permanent acțiuni eco (reciclare, informare, concursuri). Un prim concurs eco, le asigură bicicliștilor care pedalează minim 250 de kilometri pentru a ajunge la Bonțida, intrarea liberă. „În prima zi de festival îi așteptăm pe cei 12 bicicliști care s-au înscris în competiție. Avem un grup care a plecat chiar de la Chișinău. Ei sunt cei care vor deveni Eco-ambasadorii noștri din acest an”, a precizat Renate. Mai mult, nu doar ambasadorii vor pedala, întrucât staff-ul festivalului se va deplasa în incintă cu ajutorul unei flote de biciclete. Există și în acest an două biciclete cu dynam pe care participanții vor fi invitați să pedaleze pentru a produce current electric.

Premieră – telefoanele mobile, încarcate cu ajutorul energie solare

În premieră pentru un festival din România, în cadrul Electric Castle vom exista două Eco-spot-uri în care telefoanele mobile vor putea fi încărcate printr-o instalație de panouri solare. Există patru puncte special amenajate pentru încărcarea telefoanelor (unul dintre ele este în camping). Pentru eficiență maximă, se pot face rezervări, astfel ca timpul de așteptare să fie scurtat.

Participanții au parte și în 2015 de un Eco-game complex, care le poate aduce o bicicletă, un bilet la ediția din 2016, dar și alte premii, în funcție de implicarea fiecăria. Concret, concurenții trebuie să facă dovada achitării unui bilet de tren, a unui bilet de autobuz, trebuie să adune cât mai multe deșeuri (pahare de plastic, pungi cu mucuri de țigară), să facă dușuri de 5 minute, să pedaleze pentru a produce curent electric, toate, pentru a aduna cât mai multe puncte.

10540731_807538566027554_8800076222096114152_o

Moda se mută la castel

Festivalul are și o componentă fashion care tinde să se dezvolte. „Va fi o zonă foarte interesantă, zilnic avem întâlniri cu designeri romani, workshop-uri de make-up și hair-style, avem o echipă de stiliști care le vor oferi celor din public sfaturi, avem chiar și un  barber shop pentru toți mândri purtători de barba care vor să se aranjeze. În fashion corner vor fi expuse creații ale unor designeri romani”, a precizat Renate.

Plățile doar în sistem contactless

„Sushi, vegan, burgers, pizza – avem de toate”, promit organizatorii care au inclus, în acest an, în zona de food court, peste 25 de restaurante. Barurile de unde pot fi cumpărate băuturile vor fi peste tot, prețul orientativ fiind de 7 lei pentru o bere, 5 lei pentru o apă, 15 lei un drink. Pentru cocktailuri și alte băuturi mai rafinate vor fi amplasate baruri speciale. Pentru prima dată la un festival din Romania plățile se vor face doar în sistem contactless, fără cash. Toate plățile se vor face prin carduri contactless ce vor fi primite în locațiile special amenajate unde vor putea fi încărcate fie cash, fie cu ajutorul altui card.

Participanții au voie să aducă următoarele obiecte: ghiozdan, pălării, brichete, telefoane mobile, ochelari de soare, pelerine, țigări, picături pentru lentilele de contact, aparate foto, camere video, medicamente, insulină (însoțită de documente), corturi, mâncare (doar în zona de camping), steaguri și bețe de selfie. Sunt strict interzise: alcool-ul, cuțitele, armele, sticlele sau conservele, animalele, umbrelele, umbrelele pliabile și nu în ultimul rând drogurile.

Organizatorii susțin că nu au avut până acum probleme din cauza drogurilor sau a etnobotanicelor. „Din fericire în primele două ediții nu am avut astfel de probleme, publicul nostru este suficient de inteligent să nu aprecieze acest gen de „distracții”. Pe întreaga perioadă a festivalului avem alături de noi partenerii de la SMURD, Ambulanță și Jandarmerie, plus propriul punct de acordare a primului ajutor, pentru a fi alături de publicul nostru în orice tip de situații de criză pot apărea”, susține Renate.

Pe parcursul celor patru zile se vor organiza tururi ghidate, iar banii obținuți în urma vânzării acestor bilete vor fi folosiți pentru restaurarea castelului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu