Educaţie şi creaţie la Parcul Etnografic: expoziţie realizată de copii defavorizați

O expoziţie de obiecte lucrate manual de către copiii din centrele de plasament va putea fi vizitată în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, în perioada 25 septembrie-15 octombrie.

Pe parcursul unei săptămâni, 30 de copii de la centrele de plasament din Bucureşti au creat, sub supravegherea unor artişti populari de renume, obiecte din lut, lemn şi fibre textile în cadrul unei tabere a atelierelor de creaţie care s-a desfăşurat între 15 şi 21 iulie, în localitatea Vlădeşti din judeţul Vâlcea. Expoziţia care prezintă lucrările copiilor este itinerată prin câteva dintre marile muzee ale României, pentru a fi prezentată unui public cât mai larg.

Conform unui comunicat de presă, proiectul „Faber puerilis – ateliere practice pentru copii dezavantajaţi” este realizat de Asociaţia Română pentru Dezvoltare şi Cooperare Europeană în parteneriat cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Direcţia de Asistenţă Socială sect. 3 Bucureşti, Consiliul Local Vlădeşti, Pătru Eugen Ceramică II şi Muzeul Ţăranului Român, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.). Tema proiectului este reprezentată de relaţia unui segment al grupurilor vulnerabile din România cu meşteşugurile tradiţionale.

Postaţi un comentariu