Dragnea: Dîncu trebuie să fie coordonatorul proiectului România Centenară

Expoziția„Clujenii și Marea Unire” poate fi vizitată și la sala de lectură Kogălniceanu a bibliotecii Județene „Octavian Goga”/ Foto: Dan Bodea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că ex-vicepremierul Vasile Dîncu trebuie să fie coordonatorul proiectului România Centenară, prin care va fi marcată împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

„Aş vrea să vorbesc despre un proiect (…), am vorbit de multe ori cu prietenul meu Vasile Dîncu, şi cred că acum sunt condiţiile create să ducem la capăt acest proiect, anume România Centenară, Centenarul României -100 de ani de la Marea Unire. Eu cred, sunt absolut convins că unul dintre coordonatorii sau poate coordonatorul principal al acestui proiect trebuie să fie Vasile Dîncu. (…) Va fi o structură pe care sper ca dl Dîncu să o coordoneze, pentru că dincolo de disputele politice, dincolo de tensiunile din ultimele zile, dincolo de ceea ce face guvernul şi ce va face în următoarea perioadă, şi parlamentul, trebuie adus un prinos acestui centenar, pentru că este o piatră de hotar simbolică”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, proiectul este unul la care toţi trebuie să pună umărul: „Am avut câteva mail-uri schimbate cu un domn din Ardeal, care mi-a dat câteva idei şi sper ca toţi cei cu care am vorbit în ultima perioadă despre acest subiect să se implice. Mulţi au zis că vor să se implice voluntar şi e firesc. E un proiect naţional la care toţi trebuie să punem umărul”.

Liviu Dragnea a mai spus că, dacă el era premier şi dacă Vasile Dîncu accepta, acesta urma să facă parte din echipa sa guvernamentală. 

Liviu Dragnea a vorbit şi despre noul guvern şi a spus că cel mai mare pericol pentru membrii echipei guvernamentale ar fi să nu înţeleagă importanţa programului de guvernare, adăugând că el va fi primul care va reacţiona la orice derapaj: „Singurul pericol ar fi să nu înţeleagă dimensiunea, rigoarea, amplitudinea şi complexitatea programului de guvernare, pe de o parte. Iar pe de altă parte, nerăbdarea firească şi orizontul de aşteptare uriaş în rândul populaţiei. Eu le-am spus colegilor mei din guvern şi o să le spun în fiecare zi că PSD va sprijini acest guvern în totalitate, dar va fi şi primul partid, în frunte cu mine, care la orice mic derapaj, la orice mică întârziere va reacţiona. Pentru că aici nu este vorba nici de poziţia mea politică, nici de cota mea de încredere, nici de puterea mea sau a partidului, este vorba de aştepările românilor şi ale acestei ţări. Şi ei sper să fi înţeles din toate mesajele mele că nu merg acolo să fie vedete la tv, nu merg acolo să-şi facă proiecte politice sau de imagine personală, ci să pună în practică un program pe care românii l-au votat şi pe care îl aşteaptă. Acesta e cel mai mare pericol”.

Pe de altă parte, el a spus că toate instituţiile statului trebuie să sprijine noul guvern, pentru că e vorba de interesul naţional: „Spun cu toată fermitatea şi fără nici un fel de rezervă: mă aştept şi cer tuturor instituţiilor statului să sprijine acest guvern. Este Guvernul României şi este obligaţia tuturor instituţiilor statului şi a oamenilor de decizie din acest stat să sprijine acest guvern, nu să-i pună piedici, indiferent de ce natură. Acesta este un caz de siguranţă naţională şi ar fi bine să nu ne mi jucăm niciunul, nici cu vorbele, nici cu glumiţele, nici cu acţiunile văzute sau nevăzute”.

Postaţi un comentariu