Două septuagenare, înşelate prin metoda “accidentul” în aceeaşi zi

IPJ Cluj lansează un apel către cetăţeni să fie atenţi în cazul unei metode de înşelăciune întâlnită în mai multe rânduri în aceste zile, prin care mai mulţi clujeni au fost înşelaţi cu sume importante de bani.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adriana Simona Vornicu, a declarat joi că două înşelăciuni prin metoda ‘accidentul’ s-au petrecut în cursul zilei de miercuri. “O femeie 76 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei minore. Bărbaţii s-au prezentat ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victimă. De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că, pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, este necesară suma de 3.500 euro. De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimei şi căruia femeia i-a înmânat suma solicitată. Ulterior, femeia şi-a sunat fiul, care a negat implicarea sa în vreun accident rutier”, a menţionat Adriana Simona Vornicu.

 

Un caz similar s-a petrecut în aceeaşi zi

“O altă femeie de 76 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care, după ce s-au prezentat ca având calitatea de poliţist, avocat şi aparţinător victimă, au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a doi copii. La fel ca în situaţia precedentă, suspecţii i-au comunicat femeii că fiul său nu poate vorbi, având leziuni grave. Astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 7.000 euro. La scurt timp, s-a prezentat la domiciliul femeii un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimelor şi căruia femeia i-a înmânat suma de 6.000 lei. Ulterior femeia a fost contactată de fiul său, ocazie cu care a realizat că cele relatate telefonic nu corespund realităţii”, a adăugat Adriana Vornicu.

În ambele situaţii poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării persoanelor suspecte, tragerea lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului, a mai spus Vornicu. IPJ Cluj le recomandă clujenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări de sume de bani pentru presupuse accidente şi să sune imediat la 112.

Distribuie:

Postaţi un comentariu