Două companii clujene în Topul Deloitte Technology Fast 50

Companiile clujene Nordlogic Software SRL și Life is Hard au fost incluse în topul Deloitte Technology Fast 50, alături de alte opt firme din România, cel care stabilește ierarhia celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală și de Est în funcție de creșterea veniturilor din ultimii cinci ani. Compania Life is Hard SA este prezentă pentru al doilea an consecutiv în acest top.

Deloitte Technology Fast 50 ierarhizează anual cele mai dinamice companii din domeniul tehnologiei, pe baza ratei de creștere a veniturilor anuale din ultimii cinci ani. Clasamentul include 50 de companii din 10 țări europene, dintre care 10 companii sunt românești.

Compania Nordlogic Software a ocupat locul 33, cu o creștere de 381%, fiind urmată de Life Is Hard SA care s-a clasat pe locul 34 cu o crestere de 374%. Cele două comapanii clujene, alături de celelalte companii românești au plasat România pe locul doi în topul țărilor prezente în clasament, la foarte mică distanță de Polonia care a avut anul acesta 12 companii în top.

Deloitte Technology Fast 50 Central Europe se află anul acesta la a XVI-a ediție și include următoarele tări: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Croația, Serbia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Bosnia și Hertegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia și Republica Moldova. Potrivit Deloitte, participarea companiilor în acest an a fost cea mai numeroasă de până acum.

Clasamentul țărilor

 1. Polonia – 12
 2. România – 10
 3. Croația – 8
 4. Cehia – 5
 5. Slovacia – 5
 6. Ungaria – 4
 7. Serbia – 2
 8. Lituania – 2
 9. Bulgaria – 2

Companiile românești incluse în top sunt: ZebraPay SRL – București (locul 6), ITNT – Sibiu  (locul 8), Astinvest Com SRL-  Baia Mare, (locul 13), Insoft Development & Consulting – (locul 15), Piconet SRL – Timișoara (locul 21), Geskimo SRL – Iași (locul 27), Nordlogic Software SRL- Cluj  (locul 33), Life id Hard – Cluj (locul 34), Bittnet Systems SA – București (locul 41), Qualitance Qbs SRL – București  (locul 44).

„Chiar dacă efectele globalizării se văd peste tot în jurul nostru, iată că deși Life Is Hard S.A. acționează momentan pe o piață locală (România), prin produsele și soluțiile de IT pe care le oferă, poate să fie competitivă la nivel european, iar acest lucru se datorează în mare parte efortului nostru constant în a aduce pe piață produse inovative și cu valoare adaugată mare pentru clienți” a spus Erik Barna, CEO și fondator al companiei.

Citeşte şi: Compania clujeană Life is Hard trece la o nouă etapă: se listează la bursă
Sondajul făcut de Deloitte în cadrul companiilor participante în top confirmă că principala provocare în scalarea business-ului o reprezintă găsirea, atragerea și menținerea personalului calificat, în conditiile unor costuri rezonabile.

Cu 10 ani experiență în dezvoltarea de aplicații pentru piața B2B din România și cinci ani de creștere accelerată a cifrei de afaceri, în octombrie 2014, Life Is Hard a intrat în topul Deloitte CE Technology Fast 50 și în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East And Africa).

Life Is Hard SA este cunoscută în piata pentru produsele: 24Broker.ro, 24Routier.ro, MedXline. În 2015 compania câștigă la Londra, în cadrul It Europe Awards, marele premiu la categoria Best Erp/Crm Solution of the year.

Citiți și: „Life is Hard” îți face viața mai ușoară

Top 10 companii 

 1. Simplity s.r.o. – Cehia (creștere de 1971%)
 2. SkyCash Poland S.A. – Polonia (creștere de 1665%)
 3. Szallas.hu Kft. – Ungaria (creștere de 1209%)
 4. BSP Applications, spol. s r. o – Slovacia  (creștere de 1004%)
 5. Netguru sp z o.o. – Polonia (creștere de 1004%)
 6. ZebraPay SRL – România (creștere de 998%)
 7. High Tech Engineering Center d.o.o. Beograd – Serbia (creștere de 962%)
 8. ITNT – România (creștere de 933%)
 9. Serengeti d.o.o. – Croația (creștere de 843%)
 10. Traffic Trends Sp. z o.o – Polonia  (creștere de 825%)

Întregul clasament poate fi vizualizat aici. 

Citiți și: Două companii din Cluj, în clasamentul DeloitteTechnology Fast 500TM EMEA, topul celor mai dinamice firme

Postaţi un comentariu