Două aplicații software realizate la Cluj şi Iaşi au câștigat premii la Computable Awards Olanda

Lars și Quli, două aplicații realizate la Cluj au câștigat premii la Computable Awards Olanda, cea mai prestigioasă competiție de specialitate din Olanda.

Revista Computable (platforma de informare pentru specialiștii din industria ITC din Olanda) premiază în fiecare an cele mai inovative și creative aplicații care au impact și fac diferența. În 3 noiembrie, în cadrul unei gale oficiale, au fost decernate premiile la cele 18 secțiuni ale competiției.

În acest an au fost nominalizate patru aplicații ale unor firme olandeze, dezvoltate practic în România. Este vorba despre LARS (educație), Quli (sănătate), Port of Roterdam (entreprise) și iGeboorte (administrații locale).

LARS si Quli au câștigat categoriile la care au fost nominalizate – Proiectul anului în educație și respectiv Proiectul anului în sănătate.

Citiți și: O aplicație software realizată la Cluj, în finala competiției Computable Awards, cel mai prestigios concurs de specialitate din Olanda

LARS este proiectul câștigător la secțiunea educație. Proiectul s-a născut la inițiativa PinkRoccade LocalGovernment și a fost dezvoltată de specialiștii Yonder din Iași și Cluj. Aplicația a apărut ca răspuns la o nevoie reală –  Lars este numele real al unui băiețel olandez care are sindrom Down și care merge la o școală specială. În mod normal, Lars merge la școală într-un autobuz special, dar de multe ori părinții îl duc și îl iau de la școală ei înșiși.

Aplicația face posibilă interacțiunea între părinții copiilor aflați în aceeași situație, astfel încât părinții să poată transporta la școală și apoi acasă mai mulți copii pe care să îi ia de pe traseu. O aplicație care crește eficiența, auto-sustenabilitatea și implicarea cetățenilor în rezolvarea propriilor probleme.

Al doilea premiu a fost câștigat de Quli la categoria Proiectul anului in sănătate. Portalul de servicii medicale Quli este o aplicație realizată pentru o companie olandeză de produse software.

O prescurtare de la „Quality of Life”, programul este destinat pacienților cu probleme de sănătate sau nevoi speciale, dar și celor care vor să își monitorizeze starea de sănătate. Utilizatorul are aici la îndemână, online, o fișă medicală accesibilă oricând și poate crea o „rețea” de familie, prieteni și medici cu care să împărtășească informațiile privitoare la propria sănătate, cu accent pe păstrarea intimității sale. Quli îi ajută pe pacienți, în special pe cei cu nevoi speciale (exemplu – autism) să aibă o viață cât mai independentă și să prevină bolile printr-un stil de viață sănătos, crescând calitatea vieții și reducând și presiunea pusă pe sistemul de asigurări de sănătate.

Computable Awards este cea mai prestigioasă competiție de specialitate din Olanda și răsplăteste proiectele considerate de succes, inovatoare și sustenabile. Acordate de cea mai mare revistă de IT, Computable, premiile sunt decise pe baza voturilor unui juriu format din specialiști, alături de un vot public.

Yonder este o companie furnizoare de servicii software care lucrează în parteneriat cu alți dezvoltatori, oferind consultanță în inovație și gestionând proiecte complexe. Yonder are în prezent 260 de angajați în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60 la Iași.

Postaţi un comentariu