Dotări noi în locurile de joacă şi spaţiile verzi din oraş

Locurile de joacă din Cluj-Napoca vor fi pavate cu cauciuc pentru mai multă siguranţă pentru copii. Astfel în acest an s-a pus pavaj de cauciuc pe o suprafaţă de 1.145 de mp în parcurile din oraş, astfel că, în total, există până în prezent 27.299 mp de spaţiu de joacă amenajat cu astfel de dale.

Până în această toamnă municipalitatea va mai monta pavaj de cauciuc pe alţi 1.340 mp în locurile de joacă din oraş, inclusiv în cele aparţinând creşelor şi grădiniţelor. Totodată în spaţiile verzi din oraş au fost montate 282 de bănci şi 5 foişoare.

Dotările au fost realizate de firmele AX Perpetuum şi Dupex, iar costurile acestora au fost de 613.221 lei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca există în prezent amenajate aproximativ 330 de locuri de joacă. În ultimii doi ani municipalitatea a achiziţionat un număr de 211 complexe şi aparate de joacă pentru copii. Au fost reamenajate şi redotate 39 de locuri de joacă pentru copii şi au fost create două noi locuri de joacă (str. Pomet şi str. Taberei nr. 20).

Primăria evaluează în prezent ofertele depuse de 4 firme pentru achiziţionarea de aparate de fitness şi de joacă în scopul, modernizării locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi din oraş. În Cluj-Napoca există în prezent 15 locuri amenajate cu aparate de fitness.

Postaţi un comentariu