Decanul Baroului Cluj lansează către avocaţi un apel la profesionalism şi la unitate

Decanul Baroului Cluj, avocatul Mircea Pop, a lansat, vineri, cu ocazia „Zilele Baroului Cluj”, un apel către colegii săi pentru a deveni mai buni profesional şi de a strânge rândurile în jurul profesiei.

El a declarat, vineri, că profesia de avocat trece probabil prin cele mai grele momente din 1995 încoace.

„Climatul economic, care dă cadenţa profesiei noastre, este unul trist, care nu dă speranţe accelerării vitezei de circulaţie a banilor în economie, fapt care dă viaţă raporturilor juridice ca şi cauză a solicitărilor de servicii din piaţa avocaturii. Reglementările legale, luate la nivel general sau la nivel profesional, cu incidenţe directe faţă de profesia noastră, nu ne sunt astăzi favorabile. Putem chiar spune că este cel mai greu moment legislativ al profesiei de avocat, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 51/1995”, a afirmat Mircea Pop.

El a spus că în acceastă situaţie, în opinia sa ar fi două planuri în care avocaţii ar trebui să-şi caute drumul.

„În primul rând în noi înşine, prin încercarea de a deveni mai buni profesional azi decât ieri, prin ridicarea standardelor de exercitare a profesiei şi prin eforturile ca modalitatea şi calitatea serviciilor noastre pentru clienţi să ne facă mai vizibili social şi mai respectaţi profesional. A doua cale cred că e cea a unităţii profesionale. În momentele grele, cei care aparţin unui grup se unesc pentru a trece mai uşor peste greutăţile ivite. Şi găsesc împreună soluţii astfel încât viaţa lor, atât profesională cât şi personală, să devină mai bună, mai protejată faţă de toţi cei care încearcă să o îngreuneze şi mai plină de demnitate”, a adăugat Mircea Pop.

La manifestare participă circa 200 de avocaţi din Baroul Cluj, dar şi decanii barourilor Bistiţa-Năsăud, Timiş, Mureş şi Sălaj.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, de profesie avocat.

Decanul Baroului Cluj a mai spus că în cadrul Zilelor Baroului Cluj, desfăşurate pe parcursul a trei zile, va avea loc un seminar profesional cu titlul „Starea profesiei astăzi”, dar şi Cupa Baroului la pescuit şi, pentru prima dată, Cupa Baroului la tenis de câmp.

Postaţi un comentariu