Decan nou la Baroul Cluj. Mircea Pop vrea o schimbare a imaginii instituţiei

Baroul Cluj are un nou decan, în persoana avocatului Mircea Pop, care a câştigat alegerile organizate sâmbătă seară.

Mircea Pop a obţinut 328 de voturi, avocatul Livia Labo a obţinut 235 de voturi, 150 de voturi a obţinut Doina Gherman, iar 25 de voturi au fost anulate.

Noul decan al Baroului Cluj, Mircea Pop, a declarat, potrivit Agerpres, că doreşte să schimbe în bine imaginea instituţiei pe care o reprezintă.

”În primul rând doresc să schimb imaginea baroului Cluj; doar ca imagine, pentru că Baroul Cluj este cât se poate de valoros, cât se poate de distins, are foarte mulţi avocaţi cu funcţii de conducere în cadrul facultăţilor de drept, profesori universitari, doctori, avocaţi care au primit premii ale Academiei Române, tot felul de participări la congrese internaţionale. Valoare care trebuie cât pusă cât mai pregnant în faţa tuturor, pentru simplul motiv că Baroul Cluj este, va fi şi trebuie să rămână un corp profesional de elită, care trebuie să fie cunoscut ca atare de către toţi participanţii la actul de justiţie. Eu consider că doar printr-o unitate de acţiune şi comportament profesional putem să arătăm că într-adevăr suntem continuatorii unor tradiţii cât se poate de importante în cadrul Baroului Cluj. Ca proiecte apropiate: aş vrea în primul rând să mă uit în interiorul organizaţiei ca să încercăm să fim de acord cu problemele care sunt şi să căutăm o acţiune comună pentru a ieşi coerenţi în faţa tuturor. Pe de altă parte, mă uit în jurul celor cu care colaborăm şi interacţionăm profesional –magistraţii, toate celelalte instituţii- şi cărora vrem să le arătăm o altă faţă, de unitate şi profesionalism. Va fi greu, dar cred că în scurt timp acest fapt se va vedea, pentru simplul motiv că avem suflet, avem onoare, avem verticalitate şi moralitate”, a menţionat Mircea Pop.

Noul decan al Baroului Cluj are 45 de ani, este avocat din 1992, în perioada 2004-2008 a fost preşedintele filialei Cluj a lichidatorilor şi membru în Comitetul naţional de conducere al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă şi Reorganizare, este, din 2008, membru în Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, de peste 10 ani este membru în Consiliul Baroului Cluj, iar în perioada 2010-2014 a fost prodecan al Baroului Cluj.

Postaţi un comentariu