De la „sapă de lemn” la agricultură pe internet

e-farmer.ro, platforma pe care micii producători își pot promova produsele.

De doi ani de cursuri și seminarii au avut nevoie 100 de șomeri și persoane casnice din Cluj pentru a deprinde tainele antreprenoriatului și a reuși finalmente să găsească un drum mai bun în carierele lor. Cum majoritatea celor înscriși în program se ocupau inițial cu munca în gospodăriile proprii, aceștia au învățat în cadrul cursurilor și tainele comerțului cu produse agricole pe internet, prin intermediul unei platforme online de promovare a micilor producători din mediul rural.

Proiectul „Antreprenoriat în mediul rural” a ajuns la final, după doi ani în care 100 de persoane din comune ca Luna, Săvădisla, Panticeu, Vultureni, Florești, Căpușu Mare sau Aghireșu, au participat la cursuri de consiliere profesională, medierea muncii și măsurii active de ocupare.

60 dintre aceștia au participat la programe de formare profesionlă, toți obținând o diplomă de calificare de asistent manager, de asistent de relații publice sau de competențe antreprenoriale. Potrivit managerului de proiect, 8 dintre aceștia și-au găsit deja slujbe până în prezent. Per total, 20 de persoane au fost formate în domeniul competențelor antreprenoriale, 20 în domeniul comunicării și PR-ului iar alte 20 ca asistent manger.

„E-farmer”, piața online a micilor producători

Platforma vine în sprijinul micilor producători care întâmpină dificultăți în vânzarea produselor lor. Astfel, pe e-farmer.ro, cei înscriși pot fi căutați de clienții ce au posibilitatea de a căuta cel mai apropiat agricultor mulțumită unei hărți interactive. Fiecare dintre cei aproximativ 1400 de producători care au „aderat” la platformă își pot prezenta datele de contact, gama de produse, adresa, dar și târgurile la care participă. Nu mai puțin de 10000 de consumatori au găsit produse pe această platformă care oferă doar posibilitatea de a lua legătura cu producătorul, serviciul de comandă online nefiind disponibil.

„ Am încercat să cunpaștem mici anterprenori din Cluj. Singura condiție este ca ei să își dorească să fie pe această hartă și noi le promovăm gratuit produsele sau serivciile. este o gamă destul de variată de produse care sunt naturale și sănătoase. Sunt și antreprenori care se ocupă de lucrări agricole și sperăm ca ei să se întâlnească cu cei care eu nevoie de astfel de servicii”, a explicat Mihai Deac, unul dintre cei care s-au ocupat de acest proiect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu