Day 15. Începe perioada de jurizare pentru concursul „The Untold Faces”

Foto: Eduard Irimi
eepurl.com

Cu prilejul celui mai de amploare eveniment al programului „Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului”, UNTOLD Festival, echipa Day 15 a lansat provocarea „The Untold Faces” fotografilor amatori și profesioniști. 88 de fotografi au rezonat cu propunerea Day 15 august, aceea de a „captura sufletul Transilvaniei” prin fotografii cu oamenii ce au venit în Capitala Europeană a Tineretului la acest eveniment. Colecția „The Untold Faces” se compune din 15.000 de portrete, iar de mâine, 15 august, 35 de fotografi vor intra în etapa de jurizare.

„Reacția publicului a fost peste așteptările noastre. În mai puțin de o lună de la lansare,  pagina de facebook The Untold Faces a primit peste 5.000 de Like-uri și sute de mii de interacțiuni. Tinerii sunt fericiți să se regăsescă în albumele realizate, își schimbă imaginea de profil cu pozele din cadrul concursului, distribuie fotografiile și le comentează. Ne bucurăm, împreună, de Capitala Europeană a Tineretului!”, spun organizatorii.

Participanții aleg câștigătorii

Un element inedit al acestui concurs de portrete este modul de jurizare – participanții aleg câștigătorii. Fiecare fotograf (care a respectat criteriile pentru a intra în etapa de jurizare) a ales câte 10 portrete care vor fi apreciate de ceilalți competitori și de asemenea, va primi feedback din partea fiecărui fotograf-concurent. Peste 350 de portrete vor fi supuse astfel votului fotografilor profesioniști și amatori participanți.

Totodată, fotografiile-portret vor ieși din spațiul virtual și vor fi expuse publicului printr-o instalație realizată de echipa Day 15.

Aici poate fi vizualizat albumul cu TOP 10 portrete alese de fotografi pentru jurizare.

Perioada de jurizare: 15 – 31 august
Anunțarea câștigătorilor: 7 septembrie
Premiile concursului:
Premiul 1 – 1000 euro
Premiul 2 – 500 euro
Premiul 3 – 200 euro

The Untold Faces este un concurs de fotografie de portret realizat de echipa Day 15, în parteneriat cu Untold Festival – ambele fiind proiecte strategice în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015.

Proiectul Day 15 este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro) și este co-finanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu