Cultura are prim-planul în strategia municipiului pe următorii șase ani

Membrii grupurilor de lucru au avut numeroase întâlniri în care au dezbătut strategia de dezvoltare, finalitatea fiind reprezentată de un amplu document care va ajunge la Primărie.

„Clujul va fi un reper european prin viața sa culturală dinamică,  vibrantă, care sprijină experimentarea și inițiativa”- este una dintre promisiunile strategiei municipalității pentru perioada 2014-2020, care va ajunge în curând în atenția Primăriei.

Îmbunătățirea calității vieții, regenerarea urbană, asumarea unui parteneriat între universitățile clujene și comunitate, investiții în educația preuniversitară sau crearea unei identități a orașului sunt doar câteva dintre ideile rezultate din munca celor 25 de grupuri de lucru din care au făcut parte aproximativ 600 de persoane.

„Clujul va fi un model de bună guvernare, cu o administrație transparentă, progresistă, performantă, în care cetățeanul va fi partenerul administrației.

Clujul va fi un pol de excelență academică, unde mediul universitar angajat în viața comunității va fi sursă a creativității, inovației și cercetării.

Clujul va fi un reper european prin viața sa culturală dinamică,  vibrantă, care sprijină experimentarea și inițiativa.

Cultura va reprezenta un factor transversal în organizarea comunității,  devenind motorul transformării sociale și regenerării urbane”, se arată în rezumatul planificării strategice.

 

Postaţi un comentariu