CTPCN intră în cartierele din Florești cu trei trasee începând cu 1 martie

Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTPCN, fostul RATUC) pregătește un cadou de mult așteptat de către locuitorii localităților Florești, Chinteni și Ciurila. Astfel, începând de sâmbătă, 1 martie, CTPCN ca „intra” și în aceste zone, comuna Florești urmând să beneficieze de trei trasee înspre Cluj-Napoca.

Începând cu sâmbătă, 1 martie, telenovela transportului public în localitatea Florești va lua sfârșit. „Avem stabilite liniile și orarul curselor Florești-Cluj, subvențiile pentru diferite categorii, astfel că putem anunța intrarea CTPC-ului în localitate”, a anunțat primarul comunei florești, Horea Șulea. Începând cu prima zi a lunii martie, localitatea Florești va fi deservită atât de autobuzele companiei de transport public cât și de cele ale companiei private Fany.

CTPCN va avea în Florești trei trasee, diferite față de cele ale Fany, care vor face legătura cu stația Bucium din Cluj-Napoca. Astfel, M21, M22 și M23 sunt noile trasee care vor asigura legătura dintre cele două locații.

„Vor fi 10 autobuze articulate care vor circula în special pe zona Florești pentru că aici fluxul de călători este destul de mare. Pentru a nu mai exista staționări de 3-4 minute în stație pentru ca șoferul să dea bilete și rest, biletele se vor putea cumpăra de la punctele din Bucium, din zona Primăriei Florești și un altul în Cetatea Fetei. Ne gândim la încă unul în zona străzii Avram Iancu dar aici trebuie să discutăm cu cineva care să ne ofere un spațiu”, a declarat directorul CTPCN, Liviu Neag.

Elevii și studenții care au domiciliul stabil pe raza comunei Florești vor putea, în baza unei adeverințe, să beneficieze de transport gratuit. De asemenea, călătorii care își fac un abonament pe unul dintre cele trei trasee vor beneficia de o linie gratuită, la alegere, în interiorul municipiului Cluj-Napoca.

„Sâmbătă dimineață intrăm pe acest trase, care au fost stabilite de comun acord cu primăria Florești. Am încercat prin noile trasee să venim mai aproape de călători deoarece intrăm prin cartierele comunei. În interiorul comunei Florești tariful va fi de 2 lei, la fel ca în municipiu. Împreună cu cei de la Polus încercăm să introducem un traseu pe ruta Florești-Polus. Sigur, nu va exista o linie continuă care să ducă din Florești pe Calea Moților de exemplu. Noi îi ducem pe oameni până în Bucium, de unde poți lua orice pentru că nu prea avea rost să îi ducem până în centrul orașului cu un autobuz de Florești deoarece ar rămâne câte trei-patru călători. Nu vrem să blocăm autobuzele prin Cluj, la orele de vârf”, a mai explicat Liviu Neag.

Traseele pe care vor circula autobuzele CTPCN în Florești:

  • Linia M21 Cluj-Napoca – Floresti -Cetatea Fetei:

TRASEUL:
Dus: Str. Bucium – Cl. Floresti – Str. A. Iancu – Str. Poligonului – Str. Tautiului – Str. Cetatii – Str. Eroilor;
Intors: Str. Eroilor – Str. Cetatii – Str. Tautiului – Str. Poligonului – Str. A. Iancu – Cl. Floresti – Str. Bucium.
STAȚIILE:
Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Poligonului – Tautiului – Sub Cetate – Luxor – Eroilor – Teilor ;
Intors: Stejarului – Eroilor – Luxor – Sub Cetate – Tautiului – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

  • Linia M22 Cluj-Napoca – Floresti-Gh. Doja:

TRASEUL:
Dus: Str. Bucium – Cl. Floresti – Str. A. Iancu – Str. Somesului – Str. Horea – Str. M. Kogalniceanu – Str. Gh. Doja;
Intors: Str. Gh. Doja – Str. S. Barnutiu – Str. A. Iancu – Cl. Floresti – Str. Bucium.
STAȚIILE:
Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Somesului – Horea – Gh. Doja;
Intors: Gh. Doja – Primaria – Complex – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

  • Linia M23 Cluj-Napoca – Luna de Sus:

TRASEUL:
Dus: Str. Bucium – Cl. Floresti – Str. A. Iancu – DN 1 – Luna de Sus;
Intors: Luna de Sus – DN 1 – Str. A. Iancu – Cl. Floresti – Str. Bucium.
STAȚIILE:
Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Cardinal Iuliu Hossu – Primaria – Il Milanese – Iazului – Luna 2 – Luna 1 – Scoala – Biserica Ortodoxa;
Intors: Biserica Ortodoxa – Scoala – Luna 1 – Luna 2 – Ferma 9 – Zambilelor – Cuza Voda – Primaria – Complex – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

1 Comentariu

  1. Sebastian spune:

    Cum se procedează în cazul elevilor care locuiesc în Florești și frecventează cursurile în Cluj-Napoca dacă domiciliul nu este trecut încă în actul de identitate (locuință nou dobândită) ? Pot obține gratuitate sau reducere 50%?

Postaţi un comentariu