Corina Creţu nu se lasă de decoraţia lui Tokes, chiar dacă UDMR este partenerul PSD

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al PSD, îşi menţine toate acuzaţiile la adresa europarlamentarului Laszlo Tokes, chiar dacă UDMR este partener al PSD la guvernare.

Corina Creţu l-a acuzat, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele Traian Băsescu, de faptul că îl ţine în braţe pe Laszlo Tokes.

”Pe subiectul cooptării UDMR la guvernare aş vrea să fac o scurtă referire la cazul Tokes şi eu nu confund sub nici o formă UDMR cu persoana dlui Laszlo Tokes. Eu nu renunţ şi continui să-i solicit preşedintelui Băsescu retragerea Ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes. Au trecut două luni de când Consiliul de onoare al acestui ordin şi-a motivat decizia de retragere a decoraţiei, iar preşedintele României tace în continuare. Nu cred că este legitim ca dl Bpsescu să se ascundă în spatele unor chichiţe juridice”, a subliniat Corina Creţu.

Pe 24 ianuarie, Corina Creţu lansa, de la Cluj, un apel către preşedintele Train Băsescu, căruia îi cere să se pronunţe în cazul europarlamentarului Laszlo Tokes, referitor la procedura de retragere a Ordinului Steaua României.

”Având în vedere faptul că suntem în 24 ianuarie, aş face un apel la preşedintele României să ia o decizie şi să nu mai prelungească decizia legată de domnul Tokes, pentru că, după cum ştiţi, Consiliul de onoare a publicat motivarea deciziei de retragere a ordinului pe 9 ianuarie. Domnul Traian Băsescu are misiunea de a decide dacă îi retrage sau nu decoraţia dlui Tokes şi nu înţeleg de ce evită să ia o decizie, a trecut o jumătate de an de la declaraţia dlui Tokes în care cerea Ungariei protectorat pentru Transilvania”, spunea, la acea dată, Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD acuza PDL şi pe Traian Băsescu de complicitate.

”Cred că este inadmisibil ca PDL şi preşedintele Băsescu să nu ia atitudine faţă de atacurile sistematice pe care Laszlo Tokes le aduce la adresa românilor. Cazul Laszlo Tokes este grăitor în a surprinde complicitatea şi lipsa oricărei reacţii a PDL, a popularilor din România. Am fost cea care a iniţiat procedura de retragere a Ordinului Steaua României dlui Tokes, pentru că nu pot fi de acord ca un membru al uneia dintre cele mai înalte distincţii a statului român să conteste chiar integralitatea statului român, să dezvolte propuneri şi acţiuni care atacă sistematic chiar fundaţi statului român”, mai spunea, pe 24 ianuarie, Corina Creţu.

Postaţi un comentariu