Copilotul Răzvan Petrescu: „Mi-a fost frică de o eventuală explozie”

eepurl.com

Copilotul Răzvan Petrescu, care se afla alături de Adrian Iovan în avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit în urmă cu o lună de zile în Munţii Apuseni, a declarat joi că îşi aminteşte destul de bine atât unele momente de dinainte cât şi de după accident.

Răzvan Petrescu a susţinut joi, cu o zi înainte de externarea sa, după o lună de la accident, respectiv de la internare, o scurtă conferinţă de presă.

Tânărul a declarat că, după ce avionul s-a prăbuşit, primul lucru pe care l-a făcut a fost să-şi verifice starea de sănătate, prim mişcarea degetelor de la picioare. După ce a văzut că îşi simte picioarele, a observat că nu se poate mişca din cauza fracturilor, dar, în acelaşi timp a văzut că la braţe nu are nimic.

„Îmi amintesc destule…a trecut doar o lună, momentul încă e cald. Îmi amintesc şi inainte de impact şi după. Am avut un moment de inconştienţă după impact şi m-am trezit undeva lateral, în stânga aeronavei. Ţin minte că prima acţiune a mea a fost să îmi evaluez starea de sănătate. Am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar, având fracturi nu îmi puteam mişca picioarele. Prima acţiune a fost să mă îndepărtez, mi-a fost frică de o eventuală explozie”, a declarat Răzvan Petrescu.

El a mai povestit că, în asemenea cazuri de accident, protocolul spune că trebuia să îl sune pe directorul general al instituţiei, însă s-a temut că acesta nu îi va răspunde şi atunci a luat decizia să îşi sune tatăl, care este coleg cu el.

„La noi, în aviaţie, întâi apelezi directorul general. Eu, atunci, m-am gândit că directorul general s-ar putea să nu îmi răspundă şi l-am sunat pe tatăl meu, care lucrează la aceeaşi instituţie şi care ştie procedurile şi ştiam că le va urma”, a mai spus tânărul copilot.

Acesta a spus că medicul Radu Zamfir l-a ajutat foarte mult imediat după accident, cu sfaturi de specialitate. Doctorul Zamfir l-a sfătuit pe Răzvan Petrescu să se mişte cât mai puţin, având în vedere felul rănilor de care suferea.

Potrivit Răzvan Petrescu a mai spus că îşi doreşte foarte mult să se urce din nou la manşa unui avion, pentru că acest lucru este ce ştie el să facă mai bine aşa că nu va renunţa la visul de a fi pilot, pe care îl are din copilărie.

După perioada de recuperare, care va fi de o lună sau două, Răzvan Petrescu a spus că va încerca să meargă în comuna Horea, unde ar vrea să stea de vorbă cu moţii care l-au salvat şi ‘să vadă locul accidentului şi din picioare’.
El a mai spus că momentul în care i-a auzit pe salvatori venind ‘nu se poate descrie în cuvinte’ şi că îi consideră din acea zi de 20 ianuarie ca şi pe părinţii lui.

Răzvan Petrescu a refuzat să răspundă la întrebări tehnice legate de zborul din acea zi de 20 ianuarie, explicând la fiecare întrebare a jurnaliştilor pe această temă că nu poate da detalii despre un fapt care este în momentul de faţă sub anchetă.

Postaţi un comentariu