Contribuie şi tu la cea mai mare expediţie umanitară românească în Nepal!

Asociaţia Life Education for All din Cluj-Napoca şi Asociația Volunteer for Life din Bucureşti organizează cea mai mare expediţie umanitară românească în Nepal, la care poţi contribui şi tu cu bani sau bunuri care se încadrează în scopul misiunii.

Preşedintele Asociaţiei Life Education for All Cluj, Oana Mândruţ, spune că scopul principal al expediţie umanitare constă în dotarea cu aparatură a unui spital din Khatmandu, care deserveşte aproximativ 1,5 milioane de locuitori: “În perioada 1-23 iunie, Asociația Volunteer for Life din Bucureşti şi Asociația Life Education for All Cluj-Napoca vor organiza cea mai mare expediție umanitară din România desfășurată de voluntari români în străinătate, “Life for Nepal 2017”, la care vor participa 17 persoane. Obiectivele expediției umanitare sunt dotarea cu aparatură medicală și consumabile a celui mai mare spital din Khatmandu, Manmohan Memorial Community, care deservește circa 1,5 milioane de locuitori, efectuarea de intervenții medicale și chirurgicale de către medicii români voluntari în această campanie, dotarea cu rechizite școlare, consumabile, aparatură, cărți în limba engleză și jucării educaționale a școlilor din regiunile în care va ajunge expediția umanitară. Prin dotarea cu aparatură medicală și consumabile a Manmohan Memorial Community Hospital vom contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale pentru aproximativ 1,5 milioane de locuitori din Khatmandu. De asemenea, prin activitățile de voluntariat medical, medici români în colaborare cu medici nepalezi vor acorda consultații medicale pentru locuitorii din cinci sate greu accesibile și izolate unde locuiesc circa 1.400 de oameni. Prin activitățile de voluntariat educațional vom derula activități de educație nonformală și învățare a limbii engleze pentru cei aproximativ 700 de copii din regiunile Kathmandu, Pokhara, Chitwan și Thamel”.

În urmă cu trei ani, după cutremurul din Nepal, organizatorul expediţiei, Ionuţ Ursu, a fost singur în Nepal pentru a-i ajuta pe cei prinşi sub dărâmături.

“Văzând cât de multe nevoi au acei oameni, Ionuț Ursu a revenit și anul trecut cu aparatură medicală pentru spitalul din Khatmandu și a făcut voluntariat în echipe medicale care au mers să ofere ajutor comunităților izolate și extrem de sărace. Atunci a promis că va reveni anul acesta cu și mai mult sprijin. A reușit să adune în jurul său 17 voluntari care își vor plăti cheltuielile de deplasare și timp de trei săptămâni îi vor ajuta pe cei aproximativ 1400 de oameni, din care jumătate sunt copii din regiunile în care va ajunge expediția”, a mai spus Oana Mândruţ.

Proiectul va continua şi după expediţia din iunie, organizatorii propunându-şi să aducă anul viitor medici din Nepal care să fie instuiţi în România.

„Știți povestea păsării colibri? Se spune că în timpul unui incendiu iscat într-o pădure, toate animalele munceau să stingă focul. Pasărea colibri ducea și ea în cioc câteva picături de apă. Întâlnind-o, leul a râs de ea și i-a spus că nu e de niciun ajutor. Atunci, pasărea colibri i-a spus “Leule, fiecare face ce poate. Eu  îmi fac partea mea”! Sperăm să găsim cât mai mulți mulți oameni care vor să fie o pasăre colibri care-și face partea! Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care pot și vor să susțină  acest proiect generos care va reprezenta cu mândrie România,  atât pentru obținerea finanțării necesare cât și a donațiilor (aparatură și consumabile medicale; rechizite școlare și cărți în limba engleză)”, a mai spus Oana Mândruţ.

Cei care pot ajuta expediţia umanitară pot obţine informaţii suplimentare la adresa de email: office@lifeeducationforall.org.

Distribuie:

Postaţi un comentariu