Consultanții în alăptare doresc să le fie recunoscută profesia de către statul român

În perioada 1–7 August, la Bastionul Croitorilor, are loc „Săptămâna Internațională a Alăptării”, eveniment dedicat mamelor și viitoarelor mame, organizat de către Centrul de Educație Prenatală și Alăptare „Burtica mea” cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Tema de anul acesta este „Alaptarea- cheia unei dezvoltari sustenabile”. Printr-o serie de conferințe pe teme variate se doreste atât informarea corectă privind alăptarea, importanța și beneficiile acesteia cat si sustinerea neconditionata a alaptarii. Mamele care alapteaza au nevoie sa se simta protejate si bine primite in spatiile publice. Sunt necesare legi nationale pentru protectia si suportul mamelor care alăpteaza, pentru asigurarea faptului ca drepturile lor și ale copiilor sunt respectate. Organizatorii își propun să atraga atenția și asupra importanței recunoașterii în România a profesiei de consultant în Alăptare.

Conferințele sunt susținute de către consultanți certificați IBCLC, medici și profesioniști din domenii variate. Programul detaliat se găsește pe pagina dedicata a evenimentului. Intrarea e liberă la toate conferințele, însă este necesară înscrierea.

Ultima zi include o ședință foto gratuită în cadrul Bastionului Croitorilor pentru viitoarele mămici și mamele care alăptează si o tombolă organizată cu sprijinul partenerilor evenimentului, care oferă o mulțime de premii pentru participanți. Biletele la tombolă se obțin în urma donațiilor voluntare din partea participanților, acestea fiind direcționate ulterior spre asociații care susțin recunoașterea de către Statul Român a meseriei de Consultant în Alăptare.

Săptămâna Internațională a Alăptarii” în Cluj-Napoca, ediția 2016, este organizată cu ajutorul partenerilor: Bestgin, Centrul de Pediatrie, Centrul pentru atașament ACORD, Clinica Provita, Kiddy Shop, Păpădie, Magazinul Teri, Ionas Mihaela – Cabinet de avocat, Weleda, La roche Posay, Mother Love, Usborne – cufărul cărților, Isara, Kids Decor, Sodimed și Edu Class.
La nivel global, „Săptămâna Internațională a Alăptării” este coordonată de WABA (World Alliance for Breastfeeding Action).

Postaţi un comentariu