Concediu suplimentar pentru îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Şase zile libere pentru staţiile de emisie-recepţie

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Poliţiştii locali din Zalău vor beneficia de şase zile suplimentare de concediu de odihnă, ca o compensaţie pentru radiaţiile provenite de staţiile de emisie-recepţie utilizate în timpul serviciului, majorarea perioadei de odihnă fiind aprobată în unanimitate luni, de către consilierii locali din municipiu, potrivit Agerpres.
Consilierul PDL Adrian Margin a solicitat lămuriri înainte de vot, el dorind să ştie cum s-a stabilit la şase numărul zilelor suplimentare de concediu şi care este impactul asupra fondului de salarii al instituţiei, întrebând şi dacă această măsură nu implică noi angajări de personal pentru a acoperi zilele libere acordate.
Şeful Poliţiei Locale Zalău, Horvat Ovidiu Călin, a explicat că numărul de zile suplimentare de concediu a a fost stabilit raportat la alte instituţii care utilizează staţii de emisie-recepţie similare, precum Poliţia şi Jandarmeria şi care beneficiază tot de şase zile de concediu în plus. Horvat a adăugat că Poliţia Locală funcţionează actualmente cu doar 50 de angajaţi faţă de o schemă de personal aprobată de 64 de persoane, astfel încât sunt posibile şi noi angajări. Potrivit acestuia, zilele suplimenatre de concediu constituie şi o modalitate de motivare a angajaţilor acestei instituţii, care au venituri medii de 750-800 de lei şi lucrează în ture de câte 12 ore, uneori în condiţii vitrege.
Conform măsurătorilor efectuate de Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, în cazul poliţiştilor locali din Zalău s-a constat o depăşire a valorilor maxime admise privind câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă şi microundă, ceea ce dă posibilitatea acordării unui concediu suplimentare pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare.

Postaţi un comentariu