Comedy Cluj a dat startul distracției

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj a început în această seară. Filmul care a dat startul distracției a fost  „Ashby”, comedia dramatică a regizorului și scenaristului Tony McNamara.

Citiți și: Comedia dramatică “Ashby” deschide Festivalul lnternațional de Film Comedy Cluj

Filmul a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Tribeca, iar scenariul său a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociația Scenariștilor Australieni. Sala Cinematografului „Florin Piersic” a devenit și în acest an neîncăpătoare în cadrul galei de deschidere, fiind necesare scaune suplimentare, astfel încât toți spectatorii să se simtă confortabil.

Citiți și: Clujul devine, timp de o săptămână, o adevărată capitală a umorului

„Ne așteaptă o nouă ediție, a șaptea, în care festivalul a crescut enorm. Vor fi zece zile de festival și foarte multe surprize. Vom avea 200 de filme din 40 de țări. Opt dintre acestea se vor lupta pentru tofeele Comedy Cluj. Competiția din acest an este foarte echilibrată, iar celor din juriu le va fi foarte greu să aleagă între atât de multe filme bune. Avem însă un juriu foarte experimentat care sunt sigur că va face față cu brio acestei încercări”, a precizat Horațiu Dan, directorul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj.

Noutatea din acest an constă în dezvoltarea zonei dedicate teatrului. „Pe lângă filme avem anul acesta și o secțiune specială dedicată teatrului, o secțiune pe care dorim să o dezvoltăm în edițiile următoare. Avem anul acesta patru piese, este vorba de două producții ale Teatrului Mic din București și de două producții independente unde vom vedea pe scenă actori pe care în mod tradițional îi vedem pe marele ecran și care vor demonstra că până la urmă filmul și teatrul sunt într-adevăr complementare”, a spus Horațiu Dan.

Citiți și: Cinci filme de neratat la Comedy Cluj 2015

„Comedy Cluj și-a câștigat rolul în rândul evenimentelor majore ale Clujului în cadrul Capitalei Europene a Tineretului și în cadrul Capitalei Culturale Europene alături de Festivalul Internațional de Film Transilvania și de celelalte evenimente importante ale orașului. Vreau să vă spun că am depus candidatura împreună cu colegii mei pentru Cluj Capitala Culturală Europeană 2021, iar acest festival merită toată aprecierea pentru că a pus Clujul pe harta evenimentelor de profil. Anul acesta am dublat alocarea pentru Comedy Film. Vreau să îi mulțumesc personal domnului Sorin Dan și evident și lui Horațiu Dan pentru faptul că dau înapoi ceva comunității din ceea ce ei au reușit să acumuleze ca experiență, ca viață, ca mod de a fi în acest oraș”, a precizat primarul Emil Boc.

Citiți și: Clujul și-a prezentat aplicația de candidatură la titlul de Capitala Culturală Europeană 2021

Comedy Cluj 2015 aduce creșterea numărului de săli în care vor fi proiectate filmele. Pe lângă locațiile tradiționale, cinema „Florin Piersic”, cinematograful „Victoria” și Casa TIFF se vor adăuga și săli în cadrul multiplexului Cinema City, atât din Iulius Mall, cât și din Polus Center.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Consiliul Național al Cinematografiei.

Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul „Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului”.

Postaţi un comentariu