Cine sunt câștigătorii competiţiei de proiecte start-up la TechFest

În cadrul TechFest – Cluj Technology Festival a avut loc, duminică seară, şi o competiţie de proiecte start-up.

În urma evaluării proiectelor, juriul i-a desemnat pe câştigători.

Locul 1 (delegație plătită și consultanță în hotspots tech: Berlin, Tel Aviv și Londra) Urby. Urbyapp.com este o aplicație pentru telefoanele mobile cu iOS sau Android – un ghid al orașului (ce se întâmplă în oraș, unde poți mânca, ce poți face dacă îți place sportul / cultura / cauți cursuri etc.) bazat pe conținut dinamic – ia informația de pe site-uri, de la businessurile locale și din social media. Caută o finanțare de 1 milion de euro și parteneri și canale de distribuție la nivel european. Proiectul a fost prezentat de Corina Oltean, din partea Urby

Locul 2 (premiu din partea Vector Watch și pachete tehnologice oferite de Microsoft Azure și IBM Bluemix) – Streamaxia. E vorba de o soluție de video livestreaming care funcționează cu platforme precum youtube, facebook etc. şi oferă și unelte pentru live chats. Proiectul a fost prezentat de Mihai Motocu, co-fondator și CeO la Streamaxia.

Locul 3 (spațiu în incubator pentru 12 luni în două locuri din oraș – Tetapolis și Cluj Hub) – eOkey.ro. E vorba de o soluție integrată, pe cloud, pentru afacerile mici și mijlocii, prin care acestea pot folosi module de care au nevoie în managementul afacerii – exemple: finanțe, vânzări, administrație. Au peste o sută de utilizatori activi, care plătesc abonament lunar sau anual, și doresc să creeze o platformă cooperativă pentru toți utilizatorii. Proiectul a fost prezentat de Rada Sonea, din partea eOKEY.ro.

Potrivit organizatorilor, toate echipele participante intră în faza de selecție accelerată pentru bursa Kuala Lumpur la ASB – MIT Sloan și în competiția pentru a câștiga servicii Tech2Market și consultanță în valoare totală de 10.000 euro prin intermediul rețelei internaționale de parteneri ai StartUp Transilvania.

Juriul a fost format din Eliza Chirilă, reprezentant național al American Councils; Horia Velicu, Head of Innovation Lab, BRD Societe Generale; Michael O’Farrell, Fondator,   The Mobile Institute; Technology, Media & Telecommunications Visionary and Corporate Entrepreneur; Erik Barna – CEO, Life is Hard; Giudo Giordano – Head of Mentorship,  TIM#Wcap – Telecom Italia’s Corporate Accelerator; Radu Matei – Technical Evangelist, Microsoft; Laszlo Gulyas – coordonator, ARISE Europe; Marius Ursache – co-fondator și CEO, eterni.me.

Postaţi un comentariu