Campioni în Business. Cei mai dinamici anteprenori din Transilvania vor fi premiați

Cei mai de succes antreprenori din Transilvania se reunesc joi, 29 octombrie, la Hotelul Opera Plaza, din Cluj-Napoca, pentru a afla cine sunt Campionii în Business din regiune în anul 2015.
Companiile cu cele mai bune rezultate înregistrate în anul 2014 vor fi premiate de organizatorii evenimentului, Enterprise Investors, BCR, PwC România şi Asociația Triple Helix Romania. Premiile sunt acordate în funcţie de evoluţia cifrei de afaceri, a profitului și a numărului de angajaţi și sunt luate în calcul și transparența operațiunilor, spiritul inovator, implicarea în comunitățile locale și valoarea adăugată mediului de business din România.

Cel mai mare ritm de creştere a cifrei de afaceri

Cu ocazia ediției din acest an, partenerii „Campioni în Business” – Enterprise Investors, BCR, PwC România şi Asociația Triple Helix Romania – au realizat o analiză potrivit căreia Transilvania a înregistrat, în 2014, cel mai mare ritm de creştere a cifrei de afaceri faţă de 2013, de 9, 8%. Datele mai arată și că cele mai mari 2.800 de companii deținute de antreprenorii din România au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri agregată de circa 237 de miliarde lei, cu 9, 3% mai mare decât cea realizată în 2013.

Citiți și: Transilvania şi-a desemnat campionii în business

Domeniile de activitate în care antreprenorii au înregistrat cele mai mari valori agregate ale cifrei de afaceri şi profitului brut în 2014 sunt: comerțul cu ridicata (896 de companii ce însumează venituri de 79 miliarde lei), comerțul cu amănuntul (258 de companii și 24 miliarde lei) şi construcțiile (256 companii și 17 miliarde lei). Dintre primele nouă domenii după cifra de afaceri agregată, cel mai mare ritm de creștere a cifrei de afaceri în 2014 faţă de anul precedent s-a înregistrat în IT şi telecom (16%), construcţii (14%) și comerț auto (13%).

Domeniile IT și telecom ocupă primul loc şi în ceea ce priveşte ritmul de creştere a numărului de angajaţi (cu 6% mai mulţi decât în 2013), urmat de comerţul cu ridicata şi energie (fiecare cu 5%). Referitor la numărul total de salariați, companiile antreprenoriale au raportat anul trecut cu 3, 8% mai mulţi angajaţi faţă de anul anterior și au ajuns în 2014 la un număr de aproximativ 504 mii de persoane. Raportat la evoluția cifrei de afaceri și a profitului, ritmul de creștere a numărului de salariați indică un plus de eficienţă în activitatea angajaților față de 2013. Astfel, cifra de afaceri per salariat a crescut în 2014 cu 5, 3%, până la circa 470 mii lei, iar profitul brut per salariat s-a majorat cu 12, 7%, ajungând la 17 mii lei în 2014.

Datele au fost obținute  în urma analizei făcute de partenerii proiectului „Campioni în Business”, Enterprise Investors, BCR, PwC România, Asociația Triple Helix.

Aflat la cea de-a V-a ediție, „Campioni în Business” își propune să  evidențieze în fiecare regiune companiile cele mai performante, cu cele mai mari și mai spectaculoase creșteri ale cifrei de afaceri si ale numărului de angajați, conduse de oameni de afaceri îndrăzneți și vizionari.

„Campioni în Business” este un program dedicat antreprenoriatului, care descoperă, promovează și premiază cei mai de succes antreprenori români, adevărate modele pentru mediul de afaceri autohton si pentru societate.

Postaţi un comentariu