Campionatul internaţional de gătit în aer liber, Cupa Polus în gastronomie, revine la Cluj. Trupa Iris va „încinge” preparatele şi atmosfera

Foto: Dan Bodea

A devenit deja o tradiție, ca în luna septembrie, la centrul comercial din inima Transilvaniei să aibă loc o nouă ediție a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber. Ediția din acest an, aduce prima competiţie Internațională Continentală de tip Black Box din România, dar și o surpriză de proporții. Atmosfera evenimentului va fi incinsă de membrii legendarei trupe Iris, ce vor susține un concert.

Luna septembrie aduce în fiecare an la Polus Center cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei – Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber.

Anul acesta, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu centrul comercial din inima Transilvaniei vor lansa la Cluj prima competiţie Internațională Continentală de tip Black Box din România. În cadrul concursului fiecare concurent va primi prin tragere la sorți o cutie cu ingrediente surpriză, cu care vor trebui să pregătească câte un preparat conform categoriilor de concurs.

Stână tradiţională românească şi Grill Party Show

În cadrul evenimentului clujenii vor asista la o nouă ediție de Master of Flames Cooking Show-bucătărie ciobănească românească. În cadrul evenimentului va exista chiar și o stână tradiţională românescă, construită după modelul celor din Munţii Căpăţânii.

În plus, la Polus va avea loc primul Grill Party Show cu cel mai mare grill rotisor vertical din România, unde se vor găti aproape 600 de kilograme de carne.

Record: Cassata Siciliană de 150 de kilograme

A devenit deja o tradiție, ca în fiecare an, să fie stabilit un nou record culinar internaţional. Astfel, anul acesta, în cadrul evenimentului, membrii organizaţiei Federazione Italiana di Pasticceria Gelateria e Cioccolateria din Sicilia vor pregăti o Cassata Siciliană de 150 de kilograme.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pizza Racing Show

Evenimentul va mai cuprinde un Pizza Racing Show, demonstraţii de carmangerie tradiţională românească, demonstraţii de bucătărie fusion euro-orientală, bartenders’ Black Box Competition, cantina comunistă Polus Center, și mai mult, în fiecare an avem alături de maeştri bucătari şi maeştrii vinului în cadrul paradei somelierilor.

Punctul culiminant al evenimentului va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20,30, când pe scenă își vor face apariția membrii trupei Iris, ce au pregătit un spectacol incendiar.

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center în Gastronomie, va avea loc în perioada 11-13 septembrie 2015, în parcarea centrului comercial și se va desfășura după următorul program:

Vineri, 11 septembrie 2015

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei

19,00 – Gastro Show – lansarea bucătăriei de la „Stâna Polus”, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea I, (degustări pentru public);

22,00 – Guerrilla Cooking Show Braşov – demonstraţii de bucătărie braşoveană realizate de echipa de jurnalişti din Braşov coordonată de Alexandru Petrescu, (degustări pentru public);

22,30 – Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 12 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor

9,00–18,00 – Intrarea concurenţilor în competiţia Black Box la categoriile Pasăre, Peşte şi Vegetarian (fiecare concurent are la dispoziţie 1 oră pentru a desăvârşi preparatul pentru prezentare, 4 concurenţi intră simultan în boxe);

11,00 –17,00 – Grill Party Show by Masters of Flames, 600 de kg de carne prăjită pe grill rotisor, degustări;

11,30 – 17,30 – Deschiderea „Cantinei Socialiste”by Chef Gigi Fedeleş (degustări pentru public);

12,30 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea I;

13,30 – Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public);

14,00 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public);

14,30 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară;

15,00 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de breakdance, streetdance;

15,30 – Live Cooking Show: preparate din bucătăria orientală, (degustări pentru public);

17,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea II, (degustări pentru public);

17,30 – Energizează-te prin consumul de dulciuri, demonstraţie de deserturi fresh de vară;

18,00 – Parada Somelierilor;

18,30 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională;

19,00 – Decernarea premiilor;

20,30 – Concert cu formaţia Iris;

22,30 – Încetarea programului

IMG_8834

Foto: Dan Bodea

Duminică, 13 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor

10,00–19,00 – Intrarea concurenţilor în competiţie la categoriile Desert de Restaurant, Tort Festiv, Meniu Tradiţional;

10,00 – Pregatirile pentru Recordul Internaţional Cassata Siciliană de 150 kg;

11,00- Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public);

13,00 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea II, trofeul „Claudiu Toader” black box;

13,30 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de zumba, rumba, salsa;

14,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea III, (degustări pentru public);

14,30 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public);

15,00 – Parada Somelierilor;

15,15 – Live Cooking Show: Bucătărie braşoveană cu Guerrilla Cooking;

15,30 – Decernarea Trofeului „Claudiu Toader”;

16,00 – Recordul Internaţional Cassata Siciliană, certificare, (degustări pentru public);

16.15 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară;

16,30 – Decernarea Cupei României la Deserturi;

17,00 – Bartenders’ Black Box Competition, competiţia barmanilor;

18,00 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională, tematica: Cina de Ignat;

18,30 – Live Cooking Show: bucătărie ţigănească, (degustări pentru public);

19,00 – Parada Somelierilor

20,00 – Decernarea premiilor

22,30 – Încetarea programului


Publicitate

Postaţi un comentariu