Bilete de autobuz prin SMS. Cât vor costa

Clujenii nu vor mai trebui să stea la coadă la biletele de autobuz din această vară. De la 1 iunie biletele CTP vor putea fi achiziționate prin SMS, a anunţat primarul Emil Boc, ca parte a strategiei de modernizare a transportului public din oraş şi zona metropolitană.

„Compania de Trasport Public Cluj-Napoca (fosta RATUC) a demarat procedurile în vederea implementării sistemului de plată prin SMS, astfel încât să facem încă un pas spre ceea ce numim „Cluj-Napoca – Smart City” – utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea serviciilor destinate cetățenilor și în general, a vieții de zi cu zi a clujenilor”, a precizat Emil Boc.

Prețurile vor fi de doi lei pentru o călătorie, 4 lei pentru biletul valabil o oră și de 12 – 13 lei pentru biletul valabil o zi întreagă. La acest tarif se va adăuga 15 – 20 %, care va fi costul operatorului de telefonie. După modelul sistemului de plată a parcării prin SMS introdus anul trecut, călătorul va trimite prin SMS numărul autobuzului în care s-a urcat, va pune un indicator în funcție de biletul pe care îl vrea, iar apoi va primi un cod care să îi confirme că a cumpărat ce și-a dorit. Controlorul va verifica cu un PDA codul primit de călător.

Pe de altă parte, în această perioadă se lucrează şi la implementarea sistemului de ticketing pe bani europeni, proiect care ar urma să fie inaugurat în această toamnă.

Postaţi un comentariu