„Before I die”, panoul care dezvăluie dorințele clujenilor

Cei care au trecut începând de ieri pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca au putut observa un panou negru, intitulat sugestiv „Before I die”, unde trecătorii își pot scrie cu cretă dorințele. Panoul a fost amplasat marți, 17 noiembrie, iar în câteva ore, sute de dorințe, unele extrem de serioase, altele hazlii și-au făcut loc pe acesta. Mesajul „Before I die, I want to” este scris în cinci limbi: română, engleză, franceză, maghiară și germană.

Inițiativa aparține ONG-ului KMDT.

WP_20151117_014

„Înainte să mor, vreau să trăiesc în siguranță”, spune unul dintre mesajele clujenilor.

„Ne-am dorit să amplasăm un panou cât mai mare în spațiul public, pe care să fie scris de mai multe ori „Before I die, I want to”. Oricine va putea scrie pe acest panou ce vrea să facă pe parcursul vieții sale. Fiind un oraș multicultural, ne-am imaginat că acest text va apărea în mai multe limbi. În toată lumea există mai mult de 500 de panouri de genul acesta, în România până acum a existat unul doar în București. Manifestarea se va încheia pe 25 noiembrie. Ideea îi aparține artistei Candy Chang care a început acest proiect în 2011. Mesajul transmis este că ne putem îndeplini visele și dorințele și scriindu-le pe aceste table oamenii pot realiza mai bine ce își doresc”, au precizat pentru Transilvania Reporter reprezentanții ONG-ului.

Organizatorii susțin că proiectul nu are de-a face cu evenimentele nefericite din ultimele săptămâni, dar dacă cineva vrea să scrie lucruri legate de tragedii sau de prevenirea acestora, este liber să o facă.

Candy Chang/ Foto: beforeidie.cc

Candy Chang/ Foto: beforeidie.cc

„Before I die” este un proiect interactiv de artă publică ce invită oamenii să împărtășească aspirațiile personale în spațiul public . Peretele original a fost creat de artista Candy Chang în februarie 2011 pe o casă abandonată din cartierul ei din New Orleans. De atunci au fost create peste 1.000 de ziduri „Before I die” în peste 73 de țări.

WP_20151117_008

Aflați mai multe despre proiectul „Before I die”, aici.

Postaţi un comentariu