Avionul accidentat a plecat de la Cluj. O comisie de la minister a început verificările

FOTO: Transilvania Reporter

O comisie de Ministerul Transporturilor se află la Aeroportul Internaţional Avram Iancu pentru a verifica împrejurările în care s-a produs incidentul de joi, când o aeronavă Blue Air a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat că respectiva comisie a sosit în cursul zilei de joi şi că verificările pe care le face sunt normale în astfel de situaţii.

„A venit comisia de la minister, sunt verificări normale. Comisia trebuie să integreze o cantitate foarte mare de informaţii şi de date, documente, de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania aeriană. Nu ştiu când vor finaliza verificările”, a menţionat David Ciceo.

El a mai spus că aeronava Blue Air implicată în incident a plecat joi seară la Bucureşti.

„Avionul a decolat cu bine la Bucureşti, în jurul orei 21, deci n-a suferit nicio avarie. Investigaţia va stabili exact cauzele. Menţionez că înainte de aterizarea avionului Blue Air au decolat cu bine şapte aeronave, nici un pilot n-a semnalat că ar fi ceva probleme cu pista, deci nu era gheaţă deloc. Mai mult, după decolarea acestor aeronave, temperatura a crescut uşor. Deci, condiţiile de aterizare erau corespunzătoare”, a subliniat David Ciceo.

În paralel cu verificările efectuate de comisia de la Ministerul Transporturilor, şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar în cazul incidentului aviatic.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, spune că deocamdată nu sunt noutăţi în verificările procurorilor.

David Ciceo spunea că şi verificările procurorilor sunt normale în astfel de cazuri: „Considerăm că este o procedură normală să se autosesizeze în cazul acestui incident şi în acest caz o să sprijinim cu toate datele cercetările care se vor efectua. Cu ocazia incidentului a fost un domn procuror pentru primele informaţii. Este o procedură normală în cazul unui incident”.

Postaţi un comentariu