Asocierea pentru refacerea Băilor Someşeni aprobată de consilierii locali

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul de asociere cu societatea SC Băile Someşeni Group SRL în vederea atragerii unei finanţări de 20 de milioane de euro pentru reabilitarea fostelor băi ale oraşului, părăsite de 20 de ani.

Modernizarea băilor va putea fi astfel demarată după ce ani de zile proiectul de repunere în valoare a obiectivului turistic a fost amânat din cauza lipsei de investitori. “Ne aflăm în faţa unui pas important care urmăreşte reabilitarea şi revitalizarea Băilor Someşeni în urma unei investiţii private. Vor fi beneficii pentru oraş, această sumă se întoarce în pachete şi în abonamente la Băile Someşeni, unde va funcţiona o bază de tratament, şi în Aquapark pentru locuitorii oraşului în baza unor criterii clare”, a spus primarul Emil Boc.

Proiectul a fost aprobat cu 20 de voturi pentru, cinci împotrivă şi două abţineri. Cei care s-au împotrivit au fost consilierii PSD, care au considerat că proiectul prezintă probleme juridice pe care municipalitatea nu ar trebui să şi le asume. Ei au făcut referire la faptul că între Ioana Ghidro Stanca şi Tudor Rădulescu, cei doi moştenitori ai medicului Dominic Stanca, cel care a înfiinţat Băile Someşeni, există mari neînţelegeri, cu care au ajuns şi în instanţă. “Fratele meu avea alte păreri despre ce trebuie făcut cu terenul. Noi am crescut împreună cu bunicul meu, dar avem păreri diferite despre această investiţie”, a declarat Ioana Stanca Ghidro, care este acum, alături de omul de afaceri Valentin Nica, proprietara terenului de cinci hectare pe care se află băile. Ioana Stanca Ghidro a explicat, de asemenea, că în decursul ultimilor 20 de ani a încercat să obţină finanţări pentru repunerea în funcţiune a băilor termale, însă nu a reuşit să convingă niciun investitor. “De 20 de ani oamenii mă întreabă când fac ceva cu băile. Niciunul din milionarii Clujului nu vrea să investească aici. Singura soluţie a fost să apelăm la o bancă din străinătate care însă a cerut să avem sprijinul comunităţii locale”, a spus aceasta.

Implicarea primăriei în acest proiect constă în pregătirea şi modernizarea căilor de acces, a iluminatului şi a spaţiilor verzi. Investiţia municipalităţii va fi de 35.000 de euro şi va fi reconvertită în abonamente şi tichete, care apoi vor fi oferite unor anumite categorii de cetăţeni, respectiv tineri, pensionari sau studenţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu