Artur are nevoie de ajutor: „E o luptă lungă, nu îi cunoaștem finalul, dar suntem alături de el”

Artur, împreună cu fetița sa, Carolina/ Foto: arhiva personală

O hemoragie cerebrală severă urmată de o infecție masivă la nivelul creierului i-a transformat clujeanului Arthur Erdei viața într-un adevărat coșmar. Captiv în propriul corp, acesta este conștient de ceea ce i s-a întâmplat. A fost operat în aprilie în România și cu toate că intervenția chirurgicală a fost una reușită, un nou episod l-a pus la o grea încercare: aceea de a lupta cu toate forțele pentru a rămâne în viață. În prezent Arthur este internat într-un spital din Ungaria, la secția de terapie intensivă.

„Situația lui de azi e cam așa: un bărbat de 32 de ani, soț și tată al unei fetițe de numai un an stă imobilizat în pat, nu poate mișca aproape deloc și este în mare parte dependent de aparate. Nu mai poate vorbi, merge, mânca și respira singur, toate acestea în urma unei hemoragii cerebrale severe urmate de o infecție masivă la nivelul creierului. Dar este tot Arthur al nostru, care înțelege ce i s-a întâmplat, care varsă o lacrimă când i se vorbește despre fetița lui și care nu ar abandona pentru nimic în lume. Vezi în ochii lui dorința de a face orice pentru a reveni alături de noi, și mai ales alături de fetele lui dragi, Simina și Carolina. După ce o vreme s-a luptat cu moartea, acum începe o luptă la fel de dură în încercarea de a-și obține un anumit grad de independență, și asta doar într-o clinică specializată de reabilitare neuro-motorie, în străinătate”, a scris jurnalistul Ovidiu Blag pe blogul său.

„În momentul de față soțul meu este internat la Terapie Intensivă, starea lui s-a îmbunătățit puțin. În următaorele zile sperăm să fie transferat într-un salon normal. Urmează perioada de recuperare care nu știm cât va dura. Poate fi vorba de două săptămâni, de o lună, de două sau mult mai mult. E o luptă lungă, nu îi cunoaștem finalul, dar suntem alături de el. Am fost socați. Cum i se poate întâmpla asta unui bărbat de 32 de ani, activ, sportiv, care nu a depins niciodată de nimeni? Nu am crezut că se va stabiliza, dar acum am încredere că totul va fi bine, că Arthur va redeveni cel dinainte ”, a spus soția lui Arthur, Simina Erdei.

Programul de reabilitare care îl va începe clujenaul în Ungaria costă 200 de euro pe zi.

„Nu am vrut să facem această campanie pentru cunoștințe, pentru prieteni, pentru că toți cei care îl cunosc pe Artur știu ce fel de persoană este, știu ce om bun este. Am acceptat să vorbesc despre problema noastră pentru ca povestea lui Artur să ajungă la cât mai multă lume. Nu vreau o sumă exorbitantă, nu vreau ca oamenii să renunțe la lucruri importante pentru ei pentru a ne ajuta, dar orice sumă, cât de mică ne-ar fi de folos să ducem această luptă mai departe. E foarte greu. Am văzut că există oameni cărora le pasă. E foarte important pentru el să vadă acest lucru”, a spus Simina.

Arthur este descris de prieteni ca o persoană optimistă, veselă și nu în ultimul rând sportivă. În fiecare sâmbătă acesta juca baschet în Parcul Mre împreună cu prietenii. Redăm o cronică de meci, o cronică plină de umor, scrisă chiar de acesta pentru site-ul www.ovidiublag.ro:

Vreme bună am prins astăzi, însă nu am prea putut profita de pe urma ei, pe teren ne-am prezentat doar 2 jucători, adică eu și Ovidiu Bar. Încet vom fi nevoiți să scădem nota la purtare din cauza absențelor. Glumesc. Putea să fie și mai rău.  Mi-e doar un pic ciudă pe cei care au plecat în concediu, iar ei nu înțeleg că pentru mine mișcarea de sâmbătă dimineața este singura escapadă de care am parte într-o săptămâna :))). Sper să nu citească  Simina cronica.

Era culmea să jucam unu la unu așa că am decis să jucăm obligata, unde Ovidiu mi-a dat o lecție bună de baschet, demonstrând încă o dată că are mână bună, când nu este pus sub presiune. Ovi barat (asta înseamnă prietene, în ungurește) dacă veneai astăzi scăpai super ieftin cu cinstea de ziua ta, Bar a refuzat invitația, așa că rămâneam doar eu sa îți fac pagubă”.

Conturile în care se pot face donații:

ERDEI SIMINA

Banca Transilvania:

EUR   RO15BTRL01304201W53413XX            Cod SWIFT BTRLRO22

RON   RO40BTRL01301201W53413XX

BRD

EURO    RO11BRDE130SV21091461300         Cod SWIFT    BRDEROBU

RON      RO 19BRDE130SV48536481300


Publicitate

1 Comentariu

  1. Anca spune:

    Pentru mai multe detalii (inclusiv contul de paypal) puteti accesa pagina de FB:

    https://www.facebook.com/pentruarthur

    Multumim

Postaţi un comentariu