Artizanii şi meşteşugarii din Nord Vestul ţării vin, la Cluj, la Târgul Regional pentru Artizanat și Meștesuguri 2015

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca (OTIMMC), în parteneriat cu Asociaţia „Produs de Cluj”, organizează „TârgulRegional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015 – Regiunea Nord Vest”.
Deschidere oficială va avea loc, miercuri, 4 noiembrie 2015, în incinta Polus Center Cluj (intrarea 4), începând cu ora 16:00.
La acest târg, organizat în cadrul “Săptămânii Europene a IMM-urilor 2015” și care se va desfășura pe durata a cinci zile, din 4 până în 8 noiembrie, sunt invitate să participe persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, reprezentanţi ai IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale, dar şi în domeniul artei populare şi a artizanatului. De asemenea, pot participa asociaţiile profesionale sau fundaţiile care au drept scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi a artizanatului.
Alături de aceştia, în cadrul târgului vor fi prezenți 20 de producători locali care vor expune dulceţuri tradiţionale, produse apicole, siropuri si sucuri naturale, turtă dulce, ulei presat la rece, produse pe baza de lavanda. Cei care vor vizita târgul se vor putea delecta cu spectacole de muzică populară susținute de interpreţi şi ansambluri folclorice cunoscute din judeţ.
„Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015” este parte a Programului Naţional Multianual pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi a Artizanatului, obiectivul general al acestuia fiind stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din Romania. Programul își mai propune întărirea micilor meşteşugari şi artizani care-şi desfăşoară activitatea individual sau organizat, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane. Finlaitatea acestui proiect este aceea de a proteja meseriile care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, respectiv promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Postaţi un comentariu