Aproximativ 100 de persoane au participat la protestul anti Ponta organizat de PNL Cluj

La protest au participat mai mulți membrii PNL, oamenii de rând nefiind foarte interesați de acest miting/ Foto: Maria Man

Un nou protest anti Ponta a avut loc în cursul dimineții, în fața Prefecturii Cluj unde, aproximativ 100 de persoane care au cerut, pentru a treia oară în spațiul public în ultimele opt zile, demisia premierului Victor Ponta, după ce săptămâna trecută procurorii DNA au dispus urmărirea sa penală pentru mai multe fapte săvârșite în perioada în care acesta era avocat. Protestul a fost organizat de PNL Cluj în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. Printre politicienii care au participat se numără: europarlamentarul Daniel Buda, consilierul local Radu Moisin, consilierul local Ioan Bîldea,  co-preşedintele PNL Cluj, Dan Tarcea.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Protestul a durat aproximativ o oră, timp în care cei prezenți i-au scandat diferite lozinci: „Premier penal, marș la tribunal!”, „Afară, afară, cu PSD din țară”, „Parlamentari, votați, de Ponta ne scăpați!”, „Ponta, dă-te dus, du-te după Rus!”, Ponta și PSD, cea mai mare rușine!”

La un moment dat, manifestanții i-au cerut și prefectului Gheorghe Vușcan să își dea demisia, după care au scandat doar împotriva premierului.

Mitinguri pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta au avut loc în mai multe orașe din România, PNL-iștii pichetând sediile mai multor prefecturi (Timișoara, Bacău, Arad, Constanța, Târgu -Jiu, Iași.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Şi la Bucureşti era programat un „lanţ uman” în jurul Palatului Parlamentului, în timpul dezbtarii moţiunii de cenzură, însă liderii PNL au anunţat, miercuri, că renunţă la acţiunea de protest întrucât în aceeaşi zonă şi la aceeaşi oră urma să aibă loc şi un miting al PSD. La o zi de la anunţul PNL de renunţare la miting, şi PSD a anunţat că acţiunea de protest care ar fi urmat să aibă loc vineri a fost anulată. Liberalii motivau anularea acţiunii de protest prin faptul că nu vor să fie parte la „manifestaţii ca în anii ’90”.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Parlamentul dezbate, astăzi, de la ora 10.00, prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta iniţiată după câştigare alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis, dar iniţiatorii, liberalii, nu îi dau prea mari şanse de reuşită.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

1 Comentariu

  1. titus spune:

    In spatele protestatarilor sunt si conducatorii „iubiti” ai Clujului-Filiala Koloszvar.De ce se ascund in spatele protestatarilor le este rusine ? Buda,Stamatian,etc !

Postaţi un comentariu