Alexandru Arşinel, la externare : “În jurul valorilor proliferează şi gunoaiele, dar nu ai încotro”

Alexandru Arşinel se va întoarce la Cluj pentru control peste două săptămâni/Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Actorul Alexandru Arşinel a fost extenat astăzi din Institutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) Cluj unde în urmă cu două săptămâni, în data de 29 august, a fost supus unui transplant de rinichi. Înainte de ieşirea sa din spital actorul s-a întâlnit cu presa clujeană, în compania dr. Mihai Lucan, şi a echipei de patru medici care au contribuit la realizarea intervenţiei.

“Sunt extrem de emoţionat pentru că am întâlnit un colectiv de medici şi personal administrativ de o calitate pe care nu o găsim în multe locuri din lume. Este o oază dădătoare de speranţă pentru mulţi oameni. Nu ştiţi cum se munceşte aici la foc continuu. Nu ştiu oamenii ăştia când se odihnesc. Am bătut la uşa unui spital şi am cerut ajutor şi astăzi pot să vă zâmbesc, pot să plec fericit acasă”, a spus Alexandru Arşinel cu lacrimi în ochi. Actorul a precizat că de peste 35 de este luat în evidenţa Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila din Bucureşti şi în ultimii doi ani situaţia I s-a agravat foarte mult. “Şansa pentru a continua a fost asta”, a ţinut să precizeze actorul. Actorul nu va trebui să urmeze un regim de viaţă foarte restrictiv şi se va întoarce la Cluj, pentru control, peste două săptămâni. Potrivit medicilor, într-o lună de zile pacientul se va putea întoarce pe scenă.“Mă aşteaptă cei de acasă ca pe o “porodică”. Dincolo de sarcinile artistice în cadrul Teatrului de Revistă, sunt şi managerul acestui teatru şi va fi de lucru. Restricţii vor fi o viaţă întreagă de acum înainte. Operaţia, pentru a fi o reuşită impune reguli de viaţă pe care voi încerca să le respect”, a precizat Alexandru Arşinel.

Dr. Mihai Lucan şi Alexandru Arşinel, altături de echipa de medici ai Institutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) Cluj/Foto: Dan Bodea

Dr. Mihai Lucan şi Alexandru Arşinel, altături de echipa de medici ai Institutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) Cluj/Foto: Dan Bodea

Învingând moartea

“Astăzi sunt 14 zile de când Alexandru Arşinel s-a internat. Este un bolnav aflat sub observaţia medicilor de multă vreme. Aş vrea să precizez că celălalt recipient, o doamnă, al celuilalt rinichi de la acelaşi donator are o evoluţie mai slabă decât a domnului Arşinel, deşi are doar 29 de ani. Am mai reuşit o dată să învingem noi şi nu moartea”, a spus doctorul Mihai Lucan, șeful Institului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj şi şeful catedrei de Urologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

„Eu voi face multe după ce ies de aici, dar trebuie să prind putere şi colţi” a declarat actorul, spunând că dorinţa lui cea mai mare este de a apărea în faţa publicului şi de a-şi vedea nepoţii mari. „Am trecut printr-un moment foarte greu, dar vedeţi acum un om căruia i s-a dat o nouă viaţă. Sigur că în jurul valorilor proliferează şi gunoaiele, dar nu ai încotro. Dacă ai valoare, trebuie să te aştepţi la aşa ceva”, a precizat Alexandru Arşinel cu referire la controversele privind transplantul său şi prioritatea pe care a avut-o în faţa altor pacienţi.

Citiţi mi multe despre acest subiect în link-ul de mai jos:

http://transilvaniareporter.ro/esential/controverse-privind-transplantul-lui-arsinel-de-la-cluj-iese-la-iveala-o-boala-grava-a-sistemului-cine-decide-asupra-dreptului-la-viata/

Alexandru Arşinel a transmis şi un mesaj familiei donatorului său: „Le mulţumesc pentru că mi-au permis să trăiesc mai departe şi, odată şi odată o să-i găsesc!”. Potrivit legislaţiei, pacientului nu îi este permis să cunoască identitatea familiei donatorului.

Echipa care l-a operat pe Alexandru Arşinel a fost formată din patru medici conduşi de dr. Mihai Lucan/Foto: Dan Bodea

Echipa care l-a operat pe Alexandru Arşinel a fost formată din patru medici conduşi de dr. Mihai Lucan/Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu