Africa şi femeia, în dezbatere la Cluj

Ambasadori şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din 12 ţări africane au participat astăzi, 12 mai, la o conferinţă dedicată rolului femeii, în care au vorbit despre importanţa extrem de mare pe care o are educaţia în dezvoltarea societăţilor lor, în condiţiile în care, cum spunea un vorbitor, educaţia femeii reflectă educaţia societăţii.

Conferinţa „Rolului femeii în dezvoltarea continentului african“ a fost organizată de de Centrul de Cooperări Internaţionale al UBB, Centrul de Studii Africane şi Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB, în parteneriat cu Institutul Francez Cluj şi Clubul Francofon de Afaceri Cluj.

„În fiecare an se celebrează Ziua Africii. Există un grup al ambasadorilor africani acreditaţi în România, din care fac parte 12 ambasade sau misiuni consulare sau diplomatice şi această reuniune a avut ca şi principal obiectiv delocalizarea reuniunii acestor grupuri. Anul trecut a fost la Timişoara, anul acesta este organizată de UBB. Tema a fost interesantă de la început, `Rolul femeii în dezvoltarea continentului african`, ştiam că este o temă care va isca dezbateri, ceea ce s-a şi întâmplat şi eu sunt foarte mulţumit de faptul că a existat nu numai un discurs diplomatic, ci şi o reacţie critică din partea unora dintre cei care au fost prezenţi în sală, pentru că universitatea este locul în care trebuie să existe o asemenea tip de schimb. Iar Centrul de Studii Africane al UBB cred că este chiar locul în care trebuie să se desfăşoare asemenea dezbateri pentru că menirea acestuia este acea de a duce mai departe atât relaţiile între România şi Africa, cât şi mai ales diverse tipuri de analize pe care noi le operăm şi le promovăm în ceea ce se întâmplă în politica africană”, a declarat coordonatorul Centrului de Studii Africane al UBB , Sergiu Mişcoiu.

Conferinţa a fost organizată la Universitatea Babeş-Bolyai, cu ocazia Zilei Africii, şi printre participanţi s-au numărat ambasadori şi reprezentanţi din Maroc, Africa de Sud, Tunisia, Madagascar, Algeria, Sudan.

Postaţi un comentariu