Actriţa Debra Winger joacă la Cluj în filmul gazelor de şist româneşti

Actriţa Debra Winger a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că problema exploatării gazelor de şist este una “foarte serioasă”.
Debra Winger este prezentă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania unde va primi, la gala de sâmbătă, premiul pentru întreaga carieră.
Actriţa a fost întrebată de chestiunea gazelor de şist, în contextul în care ea a fost unul dintre consultanţii documentarului “Gasland”, care tratează această problemă.
“Aveţi o problemă foarte serioasă aici în România. Singura ţară din regiune care a interzis exploatarea gazelor de şist este Bulgaria”, a adăugat aceasta, potrivit Agerpres.
“Gazul natural este un brand foarte bun dar, de fapt, este vorba de combustibil fosil şi nu mai avem timp pentru combustibil fosil (…) Schimbările climatice sunt o problemă serioasă, nu mai putem să ne jucăm cu combustibilii fosili”, a spus Debra Winger.
Aceasta a adăugat că, spre deosebire de situaţia de acum câteva zeci de ani, în prezent, combustibilul fosil se află sub rocă.
“Nu cred că trebuie să vă spun cât de uşor se pot otrăvi apele. ‘Gasland’ documentează situaţia acelor oraşe, afectate de exploatarea gazelor de şist”, a adăugat actriţa.

Postaţi un comentariu