Clujenii, din nou în stradă

Peste 1.000 de persoane au participant joi seara la mitingul organizat împotriva clasei politice în centrul orașului.

Manifestanții s-au întâlnit în Piața Unirii în jurul orei 18:00, iar după aproximativ o oră și jumătate, cei 300 de clujeni au plecat în marș spre cartierul Mărăști, pe drum alăturându-li-se peste 700 de protestatari. Traficul de pe Calea Dorobanților a fost blocat minute în șir.

Citiți și: Clujul a ieşit în stradă împotriva clasei politice

Protestatarii au scandat „O dorinţă sinceră, România liberă”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare!”, „Parlament penal, mars la Tribunal!”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, „DNA, curăţă politica”, „Jos Parlamentul, sus tineretul”, „Uniți, salvăm, toară România!”, „Vrem spitale, nu catedrale!”, „Daniel du-te după Viorel!”.

Când manifestanții au ajuns în dreptul Liceului Liceul Tehnologic Special Pentru Deficienţi de Auz Cluj, mai mulți elevi care învață aici i-au aplaudat pe protestatari din spatele gardului. Cei din stradă nu au rămas indiferenți, întorcându-le aplauzele.

db_THD6203

Protestul a început în Piața Unirii cu un moment de reculegere

Marșul a continuat până în fața Consiliului Județean Cluj, după care protestatarii au pornit spre centru pe Bulevardul 21 Decembrie. În jurul orei 20:50, clujenii au aflat de explozia care a avut loc la fabrica de pâine din Brașov. În semn de solidaritate, aceștia au îngenunchiat pe carosabil. În urma exploziei trei persoane se află în stare gravă și alte șase au fost rănite.

db_THD6243

Mulțimea s-a oprit în fața Prefecturii, după care și-a continuat drumul spre Primăria Cluj-Napoca, unde s-a ținut un moment de reculegere. În jurul orei 21:40, manifestanții s-au întors în Piața Unirii, unde s-a ținut un ultim moment de reculegere.

Printre protestatari s-au aflat și câțiva reprezentanți ai grupului Anonymus.

Printre protestatari s-au aflat și câțiva reprezentanți ai grupului Anonymus.

Joi au avut loc proteste și în alte orașe din țară precum: București, Brașov, Timișoara, Arad, Sibiu, Galați, Iași, Suceava, Constanța.

Următorul protest anunțat la Cluj-Napoca va avea loc vineri, 6 noiembrie de la ora 19:00.

Citiți și: Protestatarii clujeni, împărțiți în două

Distribuie:

Postaţi un comentariu