150 de antreprenori din Transilvania au lansat prima filială a Romanian Business Leaders

Aproximativ 150 de antreprenori şi manageri de firme din Transilvania au lansat, joi, la Cluj-Napoca, prima filială regională a platformei de acţiune şi implicare socială Romanian Business Leaders (RBL), care derulează proiecte de dezvoltare a culturii antreprenoriale.

„Peste 150 de antreprenori şi manageri de firme din Transilvania au lansat la Cluj-Napoca prima filială regională a platformei de acţiune şi implicare socială RBL. Scopul este sprijinirea antreprenorilor, dezvoltarea culturii antreprenoriale şi reabilitarea statutului profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. Motivul pentru care am ales Clujul ca prima filială a RBL, capitala neoficială a Transilvaniei, este dinamismul zonei antreprenoriale şi faptul că a fost cea mai închegată echipă de membrii RBL”, a declarat reprezentantul Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), Alina Burlacu.

Aceasta a mai spus că oamenii de business vin cu propuneri de proiecte, iar apoi le implementează pe direcţii precum educaţia şi antreprenoriatul: „Avem două proiecte pe educaţie, unul de premiere a celor mai valoroşi profesori ai României, celălalt care prevede întâlniri între antreprenori şi profesori. Pe partea de antreprenoriat organizăm cursuri pentru cei încep o afacere şi pentru cei care vor să o dezvolte, dar şi un program prin care tineri antreprenori primesc un mentor cu ajutorul căruia îşi dezvoltă business-ul”.

La eveniment a fost prezent şi primarul Emil Boc, care a spus că, spre deosebire de copiii germani, care spun că vor să devină manageri, proprietari de fabrici, copiii români spun că vor să ajungă funcţionari la stat: „Acest lucru arată că nu avem o cultură antreprenorială indusă din familie, spune mult despre cum o societate este construită. Aceste valori trebuie readuse încă din familie, din şcoală, de a învăţa aceste abilităţi antreprenoriale”.

Postaţi un comentariu