Let’s do it, Bistrița! cu deținuți și angajați ai Gărzii de Mediu

Angajații de la Protecția Mediului și șeful lor au petrecut câteva ore în natură, curățind malul râului Bistrița.

Timp de câteva ore angajații Agenției de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud  au ieșit din birouri pe teren, și în loc să împartă amenzi celor care ignoră regulile bunului simț și aruncă gunoaiele unde apucă, au pus mâna pe saci și au curățat în urma bistrițenilor neglijenți. Exemplul le-a fost urmat și de deținuții Penitenciarului Bistrița, care și-au petrecut câteva ore în libertate pe dealurile din Bistrița, de unde au strâns deșeurile, ambele acțiuni fiind parte a proiectului de curățenie națională, Lets do it, România!.

Angajații Agenției de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud s-au trezit dis-de-dimineață în ziua lor liberă și însoțiți de șeful lor au început curățenia pe malul râului Bistrița. Chiar dacă păreau să fie mai puține gunoaie decât în anii trecuți, voluntarii de serviciu nu au dus lipsă de ocupație, umplându-și sacii cu doze de bere, haine vechi, cutii de carton și materiale plastice.

„Din partea agenției participă 30 de salariați, mai sunt câțiva în concediu medical. Alături de noi este și Garda de Mediu. Participăm de 4 ani, cred că anul acesta, totuși, găsim mai puține gunoaie. Totuși cetățeanul din Bistrița a reținut că trebuie să îngrijească ce alții curăță. În general am găsit hârtii, pungi, sticle, cutii de țigări. Nu am găsit lucruri periculoase. Pe celălalt mal nu putem ajunge, acolo e zona pescarilor, probabil că și dânșii mai lasă câte ceva. Lumea este bine-dispusă, sunt pregătiți să facă acțiunea asta din suflet”, a declarat șeful Agenției de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud, care a participat și el la acțiunea de curățenie.

Nici Penitenciarul Bistrița nu s-a dat în lături de la curățenia națională, câțiva deținuți ieșind în această dimineață pe teren pentru a strânge gunoaie: „În jur de 30 de persoane private de libertate clasificate pentru executarea pedepsei în regimurile semideschis şi deschis vor participa, în calitate de voluntari, la activităţi de ecologizare şi igienizare în zonele Valea Căstăilor şi drumul Sigmirului. Persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistriţa au mai participat la acţiuni de ecologizare, acesta fiind cel de-al treilea an consecutiv în care se implică în campania naţională mai sus-menţionată”, informează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Laura Opriș.

Postaţi un comentariu