FOTO/ Bistrițenii pe biciclete, în frunte cu primarul

Tinerii bistrițeni s-au luat la întrecere cu toți adulții participanți la turul ciclist al orașului.
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Vremea a fost blândă cu organizatorii cele mai pline zile din Săptămâna Mobilității Europene, cerul senin și căldura de afară fiind un motiv în plus pentru bistrițeni să-și pună casca pe cap, să urce pe bicicletă și să pedaleze prin oraș, în frunte cu primarul municipiului care sărbătorit Ziua fără Autoturism alături de cei pe care îi conduce.

Mai bine de 50 de participanți au luat parte la turul orașului pe bicicletă, eveniment care a fost capul de afiș al acestei zile. Cei care însă nu s-au încumetat să străbată Bistrița pe două roți, au putut alege dintre numeroasele activități pe care municipalitatea le-a pus la cale.

Astfel, mulțimea de copii venită lângă Biserica Evanghelică, unde acțiunea a avut loc, s-a putut delecta urmărind demonstraţii de Gravity, Fitness, Kangoo Jumps, Zumba Dance, Tae Bo, Pilates, Fit Aerobic, Cardio Gym şi Tabata sau participând la maratonul de Spinning. De asemenea, copiii de peste 10 ani au putut lua parte la o întrecere pe role și biciclete, desfășurată prin centrul orașului, blocat circulației mașinilor astăzi.

Piesa de rezistență a activităților de astăzi a fost însă turul orașului pe bicicletă, de la care nu a lipsit nici primarul Bistriței, Ovidiu Crețu. Acesta a parcurs traseul în 20 de minute și a reușit să ajungă la linia de sosire printre primii, declarându-se mulțumit de „performață” dar și de forma bună a celorlalți participanți: „Bistrița este un oraș frumos în care o plimbare cu bicicleta este o adevărata plăcere M-am bucurat să văd că mergând prin oraș, multă lume chiar ne aplauda. Este o zi frumoasă și mă bucur că în general foarte multă lume folosește bicicleta. A fost o plimbare relaxantă, mai ales pentru cei care folosesc bicicleta zi de zi”.

Edilul bistrițean a mărturisit că deseori ar dori să vină la locul de muncă cu bicicleta, însă de multe ori funcția nu îi permite o ținută lejeră.

„Eu trebuie, în general să vin în costum și la cravată și atunci este incomod să pedalez în sacou și pantaloni de stofă. Sunt totuși zile de weekend în care îmi face plăcere să vin la muncă cu bicicleta. Trebuie însă să recunosc cinstit că utilizez bicicleta pentru agrement mai mult”, a spus Ovidiu Crețu, care a mai promis că până în anul 2016 se vor face eforturi  pentru ca municipiul să aibă o rețea de piste de biciclete de nivel european.

De la 4 la 69 de ani, pe bicicletă

Cei mai tineri dar și veteranii participanți la tur au fost răsplătiți de primar cu diplome și premii, Petre Anghel fiind liderul seniorilor la acest tur, performață de care bistrițeanul în vârstă de 69 de ani s-a arătat foarte mulțumit: „Competiția a fost excelentă. M-am pregătit pentru această zi, în fiecare zi fac măcar 8 kilometri pe bicicletă. Am un stil de viață normal, dar încerc să mă mențin în formă și să particip la cât mai multe concursuri de acest gen”, a declarat temerarul biciclist.

La polul opus s-au aflat juniorii turului, care alături de familiile lor și-au petrecut după-masa nu în fața calculatorului ci pe bicicletă, făcând mișcare. Cel mai tânăr participant a fost Rareș, care la doar 4 ani și-a trecut în cont o primă performanță în calitate de ciclist.

 

[nggallery id=153]

 

Postaţi un comentariu