Ziua Armatei Române, sărbătorită la Oradea

Oficialitatile au depus coroane la Statuia Ostasului

Ziua Armatei a fost marcată şi la Oradea. Printre manifestări s-a numărat şi un ceremonial ce a avut loc la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie ocazie cu care s-au depus şi coroane.

În cadrul evenimentului a avut loc un Te Deum oficiat de preotul militar al garnizoanei Oradea, Mircea Ioniţă. Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului au rostit comandantul Garnizoanei Oradea, colonelul Grigore Morar și președintele Asociației Naționale a cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Gl. Traian Moșoiu” Bihor,   generalul dr. Vasile Creț. La eveniment a susținut un scurt recital de fanfară Garnizoana Oradea și ansamblul Crișana.

După festivitatea de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia Ostaşului Român, a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Impresionant a fost numărul de orădeni veniţi în parcul 1 Decembrie, cu atât mai mult cu cât a avu loc şi o expoziţie de prezentare a tehnicii şi armamentului din dotare, militarii oferind orădenilor prezenţi la toate aceste evenimente ceai sau vin fiert.

„Ziua de 25 Octombrie reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru conştiinţa poporului român, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit, din vechime, la formarea naţiunii şi a statului român, ori de la eroii ştiuţi sau neştiuţi care au luptat în cele două războaie mondiale, până la militarii căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din afara ţării, după 1990”, a subliniat, în discursul său, col. Grigore Morar.

Postaţi un comentariu