Zeci de tone de legume şi fructe fără documente legale, confiscate din pieţe

Sursa foto: ecomagazin.ro
eepurl.com

Peste 25 de tone de legume şi fructe fără documente legale au fost confiscate de poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor, în perioada 18-21 septembrie, prin controale în pieţele agroalimentare din municipiul Oradea, iar doi administratori de firmă sunt cercetaţi penal pentru evaziune fiscală.

Potrivit comunicatului Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Bihor, echipe mixte de poliţişti, reprezentanţi ai finanţelor locale şi inspectori de muncă au verificat funcţionarea a 43 de societăţi comerciale şi a 20 de persoane fizice autorizate, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 23.829 lei, respectiv 25.602 kg. de legume şi fructe – cartofi, mere, morcovi, pătrunjel, dovleac, ardei, ceapă, banane, piersici, conopidă, 180 de litri de ulei de floarea soarelui, 198 de litri de suc de portocale etc., toate oferite spre comercializare fără documente justificative.

Oamenii legii au dispus confiscarea sumei de 7.420 lei, de la trei societăţi comerciale, bani care nu erau înregistraţi în casele de marcat sau proveneau din vânzarea de mărfuri ‘la negru’.

În urma controalelor, doi administratori de firmă sunt cercetaţi penal, fiind suspectaţi de evaziune fiscală. Aceştia sunt bănuiţi de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni că, în cursul anului 2013, ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale cu legume şi fructe, fără a le evidenţia în contabilitatea firmelor. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de aproximativ 60.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propuneri legale în consecinţă.

Controalele au fost efectuate de 60 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Municipiului Oradea, Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor împreună cu specialişti din cadrul D.G.F.P. Bihor şi I.T.M. Bihor. Ei au acţionat în pieţele agroalimentare din municipiul Oradea, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului evazionist în domeniul comercializării de legume şi fructe.

Postaţi un comentariu