Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea

Teatrul de stat 'Regina Maria' din Oradea / Sursa foto: bihorstiri.ro

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO) va reuni, în perioada 20 septembrie – 13 octombrie, trei manifestări: Festivalul de Teatru Scurt (20-29 septembrie), Festivalul de Teatru Circ (25-27 septembrie) şi Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia (7-13 octombrie).

Invitate în această perioadă la Oradea vor fi cele mai prestigioase trupe de teatru din ţară, dar şi din Franţa, Germania, Belgia, Austria, Ungaria sau Mexic.

O noutate de anul acesta este secţiunea ‘Fringe’, cu spectacole de pub, jucate în cluburi orădene (Stage şi Moszkva Cafe), precum şi spectacole de stradă cu parada costumelor de teatru, statui vivante pe strada pietonală, show-uri pirotehnice sau concerte în aer liber.

Deschiderea oficială a întregului Festival va avea loc vineri, 20 septembrie, la Teatrul de stat ‘Regina Maria’ din Oradea, ocazie cu care trupa instituţiei orădene va prezenta premiera ‘Producătorii’, de Mel Brooks, regia artistică Halasi Imre. Este o nouă adaptare a unui musical de mare succes de pe Broadway, care a fost transpus şi pe marele ecran.

Programul Festivalului de Teatru Scurt, cea de-a XIX-a ediţie, este organizat de Teatrul Regina Maria şi va cuprinde 30 de spectacole.

În acest an, organizatorii au acordat un interes deosebit spectacolelor de limba maghiară, în cadrul manifestării urmând să fie prezentate trei producţii de succes ale teatrelor maghiare din România şi Ungaria. Toate spectacolele vor avea supratitrare în limba română. Biletele s-au pus deja în vânzare pentru aceste reprezentaţii, atât online www.biletmaster.ro, cât şi la Agenţia Teatrului.

Postaţi un comentariu