Parcul Natural Apuseni, devastat de hoţii de lemne

Parcul Natural Apuseni suferă pagube însemnate din cauza hoților de lemn. Inspectorii Romsilva au găsit un adevarat dezastru în Apuseni, în urma unui control care a durat mai mult de șase luni, făcut la Ocolul Silvic Sudrigiu.

Mai mult, tăierile ilegale par să fi avut loc cu acordul pădurarilor, iar întreaga pagubă a fost evaluată la peste 1, 5 milioane lei.Astfel, în urma controalelor, inspectorii Romsilva au găsit în Apuseni buşteni marcaţi cu dispozitive false, drumuri amenajate pentru hoţi și sute de arbori tăiaţi ilegal, potrivit ebihoreanul.ro. Pentru ca autoritățile să controleze zona, au fost necesare zeci de sesizări ale Administraţiei Parcului Natural Apuseni, care reclamau defrişările ilegale din Valea Aleului şi de pe platoul Padiş.

 În ceea ce privește autorii defrișărilor, ancheta poliţiştilor a stabilit că vina aparţine angajaţilor unor societăți comerciale locale. Pe lângă fiecare fag, frasin şi mesteacăn marcat pentru tăiere, angajații celor două firme tăiau încă doi sau trei copaci nemarcaţi.

În țară, la sfârșitul anului trecut, polițiștii au făcut mai multe controale pentru protejarea fondului forestier, în județele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.Anul trecut, Alba, Cluj, Maramureş, Suceava, Bihor, Argeş şi Vrancea erau județele cu cele mai întinse suprafețe afectate de defrișări.

Postaţi un comentariu