Bani falşi la Oradea. Falsificatorii au fost prinși cu ajutorul unor ofiţeri sub acoperire

Iuliu Rotundu

Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele a doi tineri orădeni anchetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea pentru fals şi punere în circulaţie de monedă falsă.

Este vorba despre Iuliu Rotundu şi Cristian Toro, pe care poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Bihor i-au prins că, începând din luna august a acestui an, au falsificat bancnote de 100 lei şi le-au pus în circulaţie în Oradea, în hypermarketul Metro şi la Banca Transilvania.

Surse din anchetă au dezvăluit că, pentru a-i dovedi pe cei doi, poliţiştii au apelat la ofiţeri sub acoperire care, în septembrie, au reuşit să se infiltreze în grupul lor, dându-se drept cumpărători interesaţi să achiziţioneze din falsurile făcute.

Pe 7 noiembrie, investigatorii le-au cerut celor doi 100 bancnote iar după finalizarea tranzacţiei, cei doi au fost reţinuţi iar o zi mai târziu prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Decizia a fost motivată de judecător, printre altele, cu faptul că cei doi sunt recidivişti, având multiple condamnări pentru furt. Iuliu Rotundu, de pildă, a ieşit din închisoare abia la sfârşitul anului trecut unde a stat pentru nu mai puţin de 34 de spargeri,   biserici, firme şi sedii de partide dar şi redacţii de ziare.

Printre sediile sparte de hoţ se numără două biserici, Mănăstirea Congregaţia surorilor misionare, redacţia din Oradea a Radiodifuziunii Române, Asociaţia Propolis, Camera Notarilor Publici, Centrul pentru Arii Protejate, Uniunea Pensionarilor, Fundaţia Lumea Liberală, Asociaţia Judeţeană de Fotbal dar şi biroul europarlamentarului Eduard Hellvig, de unde a plecat cu laptop-ul acestuia.

Postaţi un comentariu