Târgul profesionist de vinuri WineUp Fair in Transylvania îşi deschide porţile

WineUp Fair in Transylvania va invita de vineri 01.04 pana duminica 03.04 la Casino-ul din Parcul Central Cluj unde 22 de producatori si importatori premium va asteapta cu vinuri calitative la standurile special amenajate.

Save the date! La prima ediţie am reuşit să transpunem un vis mai vechi într-un concept şi astfel am creat primul târg international de vinuri la Cluj. Primăvara aceasta creştem ideea si, timp de trei zile, coloram din nou orasul cu cel mai elegant si profesionist festival al culturii vinului”, spun organizatorii.

Lista de expozanti se compune din producatori din Romania: Corcova Roy & Damboviceanu, Crama Girboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo,   Crama La Salina, Avincis, Aurelia Visinescu, Cramele Recas, Crama Ratesti, Crama Oprisor, Alira, Davino, Budureasca, Vitis Metamorfosis, Balla Gheza; producatori din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely; importatori: Vinimondo, Happy Wines, Selecciona.

 

Conceptul WineUp ofera spatiul ideal pentru crearea de legaturi durabile intre reprezentantii HoReCa, producatori, specialisti invitati din strainatate, media si consumatorii finali.

WineUp va da ocazia sa cunoasteti in detaliu oferta de calitate actuala a producatorilor romani prin noul concept WineUp Official Selection – o selectie de vinuri validata de juriul international WineUp!

Dinamica targului scoate in evidenta importanta unei comunicari eficiente si profitabile intre reprezentantii HoReCa, producatori si pasionati, care poate asigura dezvoltarea pietei de profil din Romania.

Targul WineUp vine in ajutorul dumneavoastra ca un loc ideal de cunoastere si comunicare!

Puteti să aflati, care sunt noile trenduri internationale, pe care vi le oferim prin discutii directe in cadrul masterclass-urilor sustinute de Master Sommelier si Master of Wine.

Biletele se pot achizitiona online pe site-ul www.wineup.ro, valoarea biletului pentru o zi este de 50 lei sau 120 lei un abonament pentru 3 zile, iar odata cu finalizarea procedurii de achizitie veti avea propriul dumneavoastra badge de intrare personalizat. Validarea biletului se va face la Info Point, unde veti primi si paharul propriu de degustare, catalogul print si online al targului.

WineUp Masterclass
City Plaza
1 – 3 aprilie 2016

Mai mult decat un simplu targ de vinuri, WineUp este o platforma de educare si dezbatere deschisa despre cultura vinului. Programul de masterclass-uri din acest an este unul extrem de valoros si ofertant, cu invitati de seama la nivel international si national, care pot sa va ofere experiente noi.
Aveti posibilitatea sa invatati lucruri noi sau sa descoperiti alte perspective de ansamblu, de la specialisti de talie internationala.
Va introducem in povestea noilor trenduri de consum, noi idei de prezentare a businessurilor specializate.

Găsiţi mai jos programul detaliat al evenimentului:

Vineri 01/04:
15:30 – 17:30 – Adam Pawlowski Master Sommelier – Crafting and selling a successful wine list
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-1
● La WineUp aveti sansa inca din prima zi sa descoperiti ce inseamna cu adevarat crearea unei liste de vin care sa fie nu doar vandabila, ci chiar sa reprezinte imaginea unei locatii si sa confere succes unei afaceri.
● Discutia cu Adam Pawlowski Master Sommelier va poate aduce noi surse de inspiratie pentru satisfacerea clientilor.
● Subiectele discutate in acest masterclass se vor concentra si pe invatarea personalului unei locatii sa comunice cu clientii astfel incat recomandarile de vin si asocierile sa fie atat in avantajul afacerii cat si in avantajul clientului.

18:30 – 20:30 – Philip Cox CEO Recas – Wine closures, a debate: Cork versus screw cap
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-2
● Va veti imbogati cunostintele specializate legate de elementele de imbuteliere/variantele de inchidere
● Puteti dobandi toate argumentele necesare pentru a va convinge clientii cel putin sa incerce vinuri din sticle inchise cu screw cap
● Veti putea degusta vinuri speciale care sa va convingă sa inovati lista de preferinte de vin
● La aceasta dezbatere cu Philip Cox aveti ocazia sa intelegeti mai bine cum functioneaza strategia unui producator care vrea sa promoveze vinuri inchise cu screw cap.
● Veti asculta foarte multe pareri pe aceasta tema si veti putea interveni activ in intelegerea deplina a subiectului.

Sambata 02/04:
10:00 – 12:00 – Calibrate your tasting skills with the WINEUP® OFFICIAL SELECTION
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-3
● Aceasta intalnire in a doua zi de targ este prima degustare a selectiei oficiale WineUp dupa deliberarea juriului profesionist international.
● Aici aveti o ocazie extraordinara sa va evaluati calitatile gustative si sa va familiarizati, in acelasi timp, cu cea mai buna selectie de vinuri de la WineUp.
● Va dam ocazia prin aceasta degustare in orb prezentata de Ioana Bidian Micu in colaborare cu membrii juriului WineUp sa descoperiti care sunt cele mai bune raporturi calitate-pret ale vinurilor inscrise in degustarea jurizata si prezente la Casino, in cadrul targului.

13:00 – 15:00 – Essi Avellan Master of Wine – The Essence of Champagne
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-4
● Acest masterclass este, pur si simplu, de neratat!
● Intalnirea cu Essi Avellan Master of Wine din Finlanda, una dintre cele mai importante personalitati in industria sampaniei si a vinurilor spumante la nivel mondial, este o sansa unica sa deveniti maestri in arta intelegerii si a degustarii sampaniei.
● In conditiile in care sampania este liantul oricarei petreceri efervescente, rafinate, participarea la The Essence of Champagne va ajuta sa folositi mult mai bine produsele de profil pentru evenimentele elegante de ”glamour” atat de cautate la ora actuala.
● Veti putea degusta sampaniile din portofoliul Moet & Hennessy, pornind de la Moet Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Blanc de Blanc Ruinart si terminand cu Moet Chandon 2006 si Dom Perignon 2006.

16:00 – 18:00 – Peter McCombie Master of Wine – Integrate traditional Romanian varieties in the world wine map
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-5
● Peter McCombie este un specialist Master of Wine, consultant in restaurantele si hotele din Italia si Spania, foarte prezent in marketingul business-urilor de succes care cunoaste o varietate de strategii privind pozitionarea vinurilor autohtone.
● Discutia cu Peter McCombie va ofera sansa sa invatati in direct cum se comporta un comunicator specializat pe domeniul vitivinicol, cum se sustine o prelegere dinamica si interesanta, dar si care sunt abordarile cele mai potrivite in industria promovarii si vanzarii vinului
● Acest masterclass va introduce in noile perspective asupra pietei globale a vinurilor si posibilitatile de integrare a soiurilor autohtone pe piete internationale.
● Veti putea observa si asculta in premiera observatiile unui Master of Wine asupra soiurilor autohtone romanesti atat de apreciate la noi in tara, dar atat de putin cunoscute afara.

Duminica 03/04:
12:00 – 14:00 – Dan Balaban si Bogdan Costachescu – The perfect expression of terroir in Dealu Mare: Davino
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-6
● Cei mai apreciati producatori de vin din regiunea viticola Dealu Mare, Davino, vin la WineUp sa povesteasca deschis despre provocarile terroir-ului din perspectiva unui proprietar si a unui oenolog.
● Aparitiile lui Dan Balaban si Bogdan Costachescu sunt extrem de rare in evenimentele de profil din Romania, astfel ca sansa de a le asculta viziunea lor despre vin si despre vanzarea acestuia este una valoroasa, de neratat.

15:00 – 17:00 – Elod Adam Wine Educator – Explore the New World – Discover the New York State wines
WineUP-CoverEventFB_Masterclass-784x295px_020316_FNL-7
● Cum puteti introduce o nota de exotism si inedit meniului dumneavoastra de vinuri? La masterclass-ul despre vinurile din Statul New York puteti degusta vinuri speciale din Long Island, Finger Lakes sau Hudson Valley care sunt prea putin cunoscute la noi
● Cunoscandu-le si discutand despre ele, veti putea sa va surprindeti apetitul pentru experiente noi.
● Veti putea discuta cu un reprezentant important al unei case de distributie din New York, care cunoaste foarte bine piata americana si poate oferi o serie de ”tips&tricks” importante pentru vanzarea de vinuri.


WineUp In the City
01 – 03 aprilie, dupa ora 21.00

Rezervati-va serile pentru momente deosebite tot in compania vinului si a atmosferei WineUp! Va pregatim cine gastronomice cu Master Sommelier si Master of Wine, intalniri de networking, degustari intr-un cadru special, totul sub egida WineUp In the City
Programul complet il gasiti mai jos, iar rezervari si achizitii de bilete se pot face pe site-ul www.wineup.ro sau pe mail la office@artvinium.ro

Vineri 01/04

Dilema Veche, vinul vechi – Seara culturala la Restaurantul Boema
WineUP-CoverEventFB_DilemaVeche_784x295px_161015_FNL1
● Este vorba despre o intalnire in premiera pentru Cluj, o seara exclusivista WineUp in the City, cu redactia Dilema Veche si cu invitatul special al revistei, criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu.
● Se va vorbi despre relatia dintre vin si literatura, in compania vinurilor de la Davino, a ospitalitatii boeme si a muzicii live.
● Aici puteti trai o experienta culturala cum rar se poate organiza intr-un cadru atat de ofertant.
● Accesul la acest eveniment se face doar pe baza de invitatie, iar locurile sunt limitate.

Confidential by Cramele Recas

WineUP-CoverEventFB_ConfidentialByRecas_784x295px_161015_FNL1

● O degustare speciala la care participantii vor avea oportunitatea sa incerce, in avanpremiera, vinuri si sortimente noi in portofoliul Cramelor Recas.
● Reprezentantii Recas va invita sa degustati, sa testati si dezbateti vinurile direct cu CEO-ului Cramelor Recas, Philip Cox.
● O seara de networking la magazinul Comtesse du Barry, cu focus pe noutatile Cramelor Recas

Steak N’ Wines la Adi Steakhouse – cina gastronomica in parteneriat cu Gitana Winery

WineUP-CoverEventFB_AdiStreakHouse_784x295px_161015_FNL
● Va dam o sansa deosebita in cadrul WineUp in the City sa incercati un meniu special la Adi Steakhouse, pregatit de Chef Cook Nicu Craciun, cu o selectie de vinuri puternice aduse de Gitana Winery, din Republica Moldova.
● Pe langa rasfatul simturilor dumneavoastra, veti putea dezbate la un pahar de vorba cu Lilia Dulgher-Cernei, coproprietar Gitana dar si cu Nicola Tucci, vinificatorul lor, despre ce inseamna productia de vin in Moldova astazi si cum se integreaza vinurile lor in piata romaneasca, respectiv cea internationala
● Chef Nicu Craciun va va povesti despre munca lui din bucatarie si ce inseamna sa pui toata pasiunea in preparatele pe care le oferi clientilor tai
● Costul evenimentului pentru o persoană este de 200 RON, iar locurile sunt limitate.


Glamour Sparkling Night la Restaurantul Da Vinci – cina gastronomica cu un invitat special: Master of Wine Essi Avellan

WineUP-CoverEventFB_GlamourSparklingNightLaDaVinci_784x295px_161015_FNL1

● Nu puteti rata aceasta cina gastronomica organizata in jurul efervescentei sampaniei!
● Va fi o seara magica la Restaurantul Da Vinci in care meniul pregatit, ambianta profesionista, privelistea spectaculoasa si invitatii de marca internationala vor da tonul unei experiente memorabile
● Essi Avellan Master of Wine din Finlanda va sustine prezentarea sampaniilor oferite de Ruinart, partener al evenimentului, intr-un cadru elegant si rafinat oferit de Da Vinci.
● Costul evenimentului pentru o persoană este de 270 RON, iar locurile sunt limitate.

Gaja Wines la Via – cina gastronomica in parteneriat cu Vinimondo
● Este vorba despre o cina gastronomica in colaborare cu Vinimondo; o intalnire de socializare eleganta, intr-o atmosfera placuta, totul pregatit cu profesionalismul si excelenta personalului de la Via.
● Atat portofoliul de vinuri Gaja pregatit, cat si preparatele culinare va vor surprinde simturile si va vor dezvolta pasiunea pentru gusturi si arome.
● Cina gastronomica va sta sub auspiciul descoperirii de noi texturi si asocieri culinare, iar discutiile de dupa vor fi intretinute de gazdele locatiei.
● Costul evenimentului pentru o persoană este de 190 RON, iar locurile sunt limitate.

Sambata 02/04

WineUp Gala Dinner – gala de premiere si cina gastronomica la Hotel City Plaza, restaurant Marco Polo

WineUP-CoverEventFB_WineUpGalaDinner_784x295px_161015_FNL

● Toate conceptele si valorile WineUp se reunesc sambata seara, in 2 aprilie, intr-un singur loc: Gala WineUp! Oameni, Vinuri, Pasiune, Eleganta, Profesionalism! Toate se vor mbina intr-o cina gastronomica festiva organizata cu partenerii nostri la Hotel City Plaza!
● Este seara tuturor actorilor implicati in cele patru mari elemente WineUp: WineUp Fair in Transylvania, WineUp Masterclass, WineUp Official Selection si WineUp in the City.
● Distinctiile WineUp vor fi anuntate intr-un cadru fastuos pregatit de organizatorii targului, iar prezentarea oficiala o va face Master of Wine Peter McCombie, alaturi de creatoarea conceptului WineUp, Ioana Bidian Micu.
● Meniul Galei WineUp va ramane un mister pana in momentul anuntarii selectiei oficiale.
● Costul evenimentului pentru o persoană este de 200 RON, iar locurile sunt limitate

Degustare de Divin la Crama Noastră
WineUP-CoverEventFB_DegustareDivinCramaNoastra_784x295px_161015_FNL
● O intalnire speciala cu portofoliul de distilate de la Barza Alba, importate in Romania de Produse Moldovenesti
● Discutiile din timpul degustarii vor fi intretinute de tehnologul Vasile Tcaci si de directorul de vanzari Zastavnetschi Arcadie.

Duminica 03/04
Bring Your Own Bottle – party de final WineUp
WineUP-CoverEventFB_BYOB_784x295px_161015_FNL
● Asa cum ii sta bine oricarui eveniment important care isi respecta oamenii dedicati, finalul WineUp Fair in Transylvania va fi punctat cum se cuvine la petrecerea Bring Your Own Bottle, un eveniment WineUp In the City care se desfasoara pe toata durata anului in Cluj-Napoca.
● Vinuri, muzica, voie buna, oameni frumosi: o seara de sarbatoare in familia WineUp.
● Ne asteptam sa tragem linie la un festival de trei zile dedicat vinurilor, pasiunii, comunitatii, ideilor si dezvoltarii conceptului WineUp si sa povestim la un pahar cu vin – cum altfel? – despre ce ne rezerva viitorul.
● Noi asiguram atmosfera, dumneavoastra aduceti vinurile.
● Taxa de participare pentru o persoană este de 40 RON; locurile vor fi limitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu