Ziua Românilor de pretutindeni/ Iohannis: Îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susțină reciproc

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a transmis în cadrul unui mesaj că își dorește ca românii să se susțină reciproc.

“Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâția români aflați acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaște contribuția este să se pună în slujba lor. Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce privește oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut. Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa. La mulţi ani români, de aici sau de acolo!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul președinției.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Până în 2014, ea era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Postaţi un comentariu