Ziua pasionaţilor de băuturi…fine

Foto: Dan Bodea

Pentru prima oară în România s-a derulat la, Cluj-Napoca, World Whisky Day, eveniment dedicat pasionaţilor de băuturi fine. Conceptul care celebrează Ziua internațională a whisky-ului a fost inclus în cadrul manisfestărilor ce au avut loc în cadrul Zilelor Clujului. Desfășurat sub motto-ul ”All you need is a bottle of whisky/whiskey to share with your friends” (Tot ce-ți trebuie e o sticlă de whiskey pe care să o împarți cu prietenii), evenimentul reprezintă o premieră pentru România și a fost inițiat de Clubul amatorilor de whisky.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Câteva zeci de clujeni, amatori de băuturi fine, au ținut să-și petreacă ziua de sâmbătă prin a fi prezența la un ”studiu de caz”, urmat de o degustare, în cadrul căreia participanţii au fost familiarizaţi cu rafinamentul și regulile savurării responsabile a a băuturilor. Seara s-a dat startul unei petreceri udată din belșug, cum altfel, cu whiskey. World Whisky Day s-a dorit a fi o reuniune distractivă și plăcută la care participanţii au fost „educaţi” să consume responsabil celebra licoare. 13236098_1075299272542923_941446335_n

Fondată în 2012 de scoţianul Blair Bowman, World Whisky Day se desfășoară în fiecare an, în toată lumea, în a treia sâmbătă din luna mai, zi decalartă simbolic şi Ziua Internațională a Whisky-ului. Evenimentul a fost recunoscut şi i s-a dat o notă oficială în 2014, de către Parlamentul Scoţiei.

Postaţi un comentariu