Ziarul Zaman România contestă amenda primită de la poliţia locală la Cluj

Conducerea Ziarului Zaman a reacţionat la sancţiunea primită la Festivalul Turcesc de la Cluj-Napoca, unde publicaţia a fost amendată de Poliţia Locală. Reprezentanţii publicaţiei susţin că nu au încălcat cu nimic legea aşa că nu vor plăti amenda, ci o vor contesta.

„Conducerea ziarului Zaman România precizează că publicația Zaman România este o publicație legală, care funcționează în baza legislației româneștiîn domeniu, fiind înregistrată la OSIM încă din 17 martie 2016.De asemenea, prezența standului ziarului Zaman România în cadrul evenimentului desfășurat la Cluj Napoca este legitimă, existând un protocol de colaborare între publicația noastră și organizatorii evenimentului privind distribuirea gratuită a ziarului în zona în care se desfășoară Festivalul”, se arată într-un comunicat de presă al publicaţiei.

În plus, aceştia subliniază că ziarul nu are caracter „propagandistic”. „În ceea ce privește caracterul,,propagandistic,, al ziarului Zaman România, invocat de către Poliția Locală, precizăm că toate materialele publicate în ziar sunt preluări din presa din România sau din presa internațională  despre situația din Turcia, despre încălcarea drepturilor omului și despre confiscarea libertăților cetățenești de către puterea de la Ankara. Conform informațiilor primite de la colegii ziariști din România, acțiunea Poliției Locale din Cluj, care a amendat reprezentanții ziarului și a confiscat peste 1500 de ziare, are la bază presiunile făcute în această direcție de către Ambasada Turciei la București și de către Consulatul onorific al Turciei la Cluj Napoca.  Pentru oficialii turci, libertatea de exprimare nu mai este de mult un drept, dovadă în acest sens fiind sutele de ziariști turci aflați în închisorile din Turcia, din cauza opiniilor exprimate public.

Ziarul Zaman România va rămâne consecvent principiilor sale și va scrie în continuare despre drepturile omului, despre abuzurile din Turcia, despre nevoia de libertate a poporului turc și despre adevăr, indiferent de presiunile pe care le vor face  în continuare reprezentanții regimului Erdogan.

Având în vedere aceste aspecte, ziarul Zaman România va contesta în termenul legal amenda dată de Poliția Locală din Cluj Napoca reprezentantului ziarului”, se mai arată în documentul citat semnat de Hayri Gul, redactor, Zaman România.

 


Publicitate

Postaţi un comentariu