Ziar de propagandă anti-Erdogan distribuit la Festivalul Turcesc. Primăria a sancționat organizatorii

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

La Festivalul Turcesc care are loc în aceste zile pe platoul Sălii Sporturilor organizatorii au împărțit gratuit participanților și un ziar care conține articole pro-Fethullah Gulen şi anti-Erdogan. Primăria Cluj-Napoca, partener al evenimentului a reacționat sancționând organizatorii.

Ziarul Zaman România conține articole precum ”Turcia pe care nu o mai recunosc”, ”În Turcia lui Erdogan, mai rău ca-n România lui Ceaușescu”, ”Fethullah Gulen și mișcarea socială Hizmet”. 

Ca reacție, Primăria Cluj-Napoca le-a cerut celor de la Fundația Tuna și Fundația Lumina, organizatorii evenimentului, să oprească distribuția acestui ziar la evenimentul de la Cluj. ”Primaria Cluj-Napoca a solicitat în mod expres organizatorilor Festivalului Turcesc „Descoperiți cultura și bucătăria turcească”  care se desfășoară la Sala Sporturilor să înceteze distribuția ziarului ” Zaman” și să desfășoare manifestația conform solicitării și scopului aprobat.  Primăria Cluj-Napoca respinge orice implicare sau susținere a activităților de distribuire de publicații cu caracter politic de către organizatorii Festivalului și le-a solicitat acestora păstrarea caracterului multicultural al manifestării aprobate. Primăria a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate și lipsa autorizației pentru distribuția de publicații”, se arată într-un comunicat al municipalității. 

Postaţi un comentariu