WonderPuck 2018 va aduce teatru, jonglerii și ateliere în Piața Unirii, Piața Muzeului și la Bonțida

În câteva zile, Clujul va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului Stradal WonderPuck, eveniment care va scoate de pe scenă spectacole de teatru şi animaţie şi le va duce în mijlocul oamenilor, direct pe stradă. Dacă manifestările din Piața Unirii și de la Bonțida le sunt destinate copiilor, cele din Piața Muzeului au fost concepute special pentru adolescenți și tineri.

WonderPuck 2018 va începe vineri, 14 septembrie, de la ora 12.30, cu Parada Păpușilor care va defila pe Bulevardul Eroilor. Urmează pe scena mare din Piața Unirii un concert de alămuri, după care, de la 13.30, va avea loc ceremonia deschiderii oficiale a festivalului. De la ora 14, pe aceeași scenă va avea loc spectacolul Țara lui Împreună, susținut de Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj-Napoca (în limba română). Vor urma apoi alte spectacole de la ora 15 şi de la ora 18, iar de la ora 19, la scena mare este programat un concert al celor de la Voltaj Academy.

De la ora 20, va avea loc o tombolă la care se pot înscrie completând formularul portocaliu (introdus în urnă până la 19.30) cei care au împlinit 14 ani. Premiul I constă în bilete pentru întreaga familie pe ruta Cluj-Istanbul și retur, oferite de Turkish Airlines. Premiul II este un ghiozdan complet echipat și un abonament pentru toată stagiunea la Teatrul „Puck”. De asemenea, cel care câștigă Premiul III va primi un hamac oferit de Sport Addict și un abonament la Teatrul „Puck”.

De la ora 20.30, pe scena mică va avea loc spectacolul Monstrul apelor – Teatrul de Umbre „Cengiz Ozek”, Turcia (în limba turcă).

De asemenea, în Piața Unirii vor avea loc pe tot parcursul festivalului ateliere adresate copiilor, fie de creație, fie de mânuire sau de gătit, iar meșterii populari vor susține ateliere de țesut și de împletit. Li se vor adăuga ateliere susținute de cei de la Teatrul Colibri, Compania Managis Bio sau Asociația Sosonuti. În Piaţa Muzeului se vor juca piese pentru adolescenţi, iar duminică teatrul ajunge şi la copiii din Bonţida cu mai multe piese în limba română, dar şi maghiară.

Festivalul este organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, Asociația Esua și Clubul „Lions”, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Administrației Fondului Cultural Național.

Participarea la toate evenimentele din cadrul WonderPuck 2018 este gratuită, iar programul întregului festival poate fi consultat aici.

Postaţi un comentariu