Wizz Air introduce ruta Cluj-Bucureşti

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj anunţă că, începând cu data de 22 iulie 2016, un nou zbor va fi operat pe relaţia Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni, de către compania aeriană Wizz Air.

Ruta va fi operată cu o frecvenţă de 6 zboruri săptămânale, în fiecare zi a săptămânii, mai puţin sâmbătă, după următorul program:

Ruta

Segment

Cod zbor

Zile de operare

Ora de plecare (ora locală)

Ora de sosire (ora locală)

Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni

CLJ – OTP

W6 3491

12345-7

20:35

21:25

OTP – CLJ

W6 3492

21:55

22:50

„Va fi o rută zilnică, o dată pe zi, în fiecare zi, cu excepția zilei de sâmbătă, cu prețuri de la 39 de lei, preț/segment”, a declarat Doug Oliver, director de comunicare al WizzAir.

„Consiliul Judeţean Cluj salută decizia companiei Wizz Air de a redeschide zborurile interne între Cluj-Napoca şi Bucureşti, începând cu 22 iulie 2016. Consider că acest zbor va consolida traficul de pasageri pe relaţia Cluj – Bucureşti şi cu această ocazie doresc să îmi reafirm sprijinul pentru dezvoltarea Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj, cu atât mai mult cu cât în anul 2017, aeroportul va depăşi pragul de 2 milioane de pasageri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat .

„Acest nou zbor va aduce beneficii pentru pasagerii noştri, frecvenţe sporite şi tarife de călătorie mai mici pe ruta Cluj-Napoca – Bucureşti şi ne bucurăm că operatorul aerian Wizz Air şi-a respectat angajamentul făcut faţă de Aeroportul Internaţional Cluj şi faţă de judeţul Cluj, odată cu lansarea primelor zboruri în anul 2007”, a precizat David Ciceo, directorul aeroportului.

De pe Aeroportul Internaţional Cluj, compania aeriană va mai demara în anul 2016 zboruri spre 5 destinaţii internaţionale, după cum urmează: Memmingen (Germania, 15 februarie 2016), Berlin-Schoenefeld (Germania, 22 iulie 2016), Doncaster Sheffield (Anglia, 22 iulie 2016), Billund (Danemarca, 23 iulie 2016) și Alicante (Spania, 24 iulie 2016). De asemenea, este important de reţinut şi faptul că, începând cu luna iulie 2016, operatorul aerian Wizz Air va aloca bazei sale din Cluj-Napoca cea de-a 5-a aeronavă Airbus A320.

Până în acest moment, Tarom deținea monopolul pe ruta Cluj-București, pe care practică prețuri de peste 100 euro pe segment, preț considerat exagerate de majoritatea celor care zboară fercvent pe această rută. În acest context, este de așteptat ca  Tarom să scadă prețurile pe ruta pe care intră WizzAir. Acest lucru s-a întâmplat, de altfel, cu zborurile spre/dinspre Iași, după ce Tarom a început să fie concurat de Blue Air.

În urma mutării făcute de Wizz, începând din 2016 cele mai mari trei orașe ale țării, Cluj-Napoca, Timișoara, respectiv Iași vor fi legate de București prin curse low-cost. La Iași zboară din vara lui 2015 Blue Air, iar la Timișoara, Ryanair a anunțat curse spre București din noiembrie anul curent.

Wizz Air a transportat mai mult de 4.5 milioane de persoane în 2015 de pe aeroporturile  din România, comparativ cu 3.9 milioane în 2014. Un eveniment important pentru anul precedent a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni, începând cu luna iulie, a 23-a bază operațională a Wizz Air, și cea de-a 6-a bază din România. Totodată, compania aeriană a nunțat în octombrie că va adăuga a 5-a aeronavă la baza din Cluj-Napoca, începând cu vara anului în curs.

Postaţi un comentariu