Weekend animat pe dealul Feleacului: se redeschide pârtia și va fi inaugurat cel mai mare parc de distracții din zonă

Foto: Dan Bodea

Pârtia Teleschi de pe dealul Feleacului se va redeschide în acest weekend. Vor fi deschise publicului începând se sâmbătă de la ora 14.00, atât pârtia principală de schi, cât și cea de începători.

Instalația de cablu va fi gratuită în primele 30 de minute, iar baby lift-ul va fi și el funcțional. S-a lucrat susținut întreaga zi de ieri, cât și pe parcursul nopții pentru ca pârtia să se prezinte în condiții bune pentru schi și snowboard.

Surpriza pregătită pentru acest weekend este deschiderea Fun Park-ului din proximitatea pârtiei, după multe luni de așteptare. Primele activități deschise sunt zorbing, tubbing, rotondo, închirieri de biciclete și parcul de joacă pentru copii.

„Parcul de distracții este amplasat chiar lângă pârtie și va funcționa pe toată perioada anului, nu doar pe perioada de iarnă. Ne-am dorit ca această zonă să fie animată și în timpul anului”, a spus Radu Mureșan, proprietarul parcului și al pârtiei.

Citiți și: FOTO. Pârtieee! Astăzi s-a deschis sezonul de schi, deși pe Feleac se schiază în mod „neoficial” de trei zile

Zorbing

Activitatea constă în rostogolirea unei persoane aflată într-o sferă transparentă cu diametrul de 2.5m pe un teren în pantă. La sfârșitul traseului de zorbing va fi montat un sistem de oprire compus din doi stâlpi între care se desfășoara 30 m de plasă cu rezistență ridicată.

Tubing

Activitatea de tubing  presupune instalarea unui traseu format din covoare artificiale pe care utilizatorii, cu ajutorul unor colaci pneumatici special concepuți, alunecă spre baza instalației. Traseul de tubbing are o lungimea de 100m și latimea de 2m. Traseul este compus din următoarele elemente: trei secțiuni de viraj cu o lungime totală de 36m, patru secțiuni drepte cu lungimea totală de 64m, saltele laterale de protecție pentru secțiunile drepte, rampa de lansare, saltele de drenaj (140mp), trei kituri de frânare, o bandă de întoarcere (81m) și 20 de colaci pneumatici. Pe timp de iarnă colacii sunt folosiți pe zăpadă, iar traseul nu suferă modificări importante.

Închiriere de biciclete

Deoarece în imediata apropiere a parc de distracții există numeroase trasee pentru practicarea mountain-bike-ului, în cadrul parcului există un centru de închiriere biciclete. Centrul va fi dotat cu 10 biciclete tip mountain-bike. Cei ce doresc puțină adrenalină în plus, vor putea închiria bicicletele și vor beneficia de trasee special pregătite de profesioniști în domeniu. Se asigură și echipamentul de protecție pentru bicicliști.

Rotondo

Rotondo este un carusel circular pentru copii care poate fi utilizat atât iarna folosind schiurile, cât și vara folosind colaci pneumatici special concepuți pentru această activitate. Acesta este compus dintr-o bază centrală rotativă pe care se montează suporții pentru schiori sau pentru colaci. Copiii vor putea învața schia mult mai usor și în condiții de sigurată folosind acest sistem.

În cadrul parcului va exista și un loc de joacă special amenajat pentru copii.

Fun Park/ Foto: Dan Bodea

Fun Park/ Foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu